Анаболни стероиди за релеф – Видове, цикли и дози

Същността на оформянето или така нареченото орелефяване е свързана с намаляване на мазнините и поддържане на чиста мускулна маса.

Загубата на мазнини е достатъчно лесна – просто яжте по-малко. Но ако започнете да изгаряте мускулна тъкан, тогава не сте във фаза на орелефяване: тогава просто отслабвате.

Трябва да поддържате тялото си в анаболно състояние, докато губите мазнини. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи!

Използването на стероиди, които насърчават задържането на мускулната маса, е ключът към успешния цикъл за орелефяване. Очевидно е, че някои от тях са по-добри в това от други.

Без значение какви стероиди приемате обаче, диетата ви трябва да е на ниво, в противен случай ще загубите много време и пари! Това ръководство е ВСИЧКО, което трябва да знаете за най-добрите препарати за орелефяване, цикли и комбинации.

Строидни съединения за орелефяване

Някои анаболни стероиди са много по-подходящи за цикли за орелефяване от други. Съществуват и някои други неанаболни стероидни съединения и продукти, които имат своето място във фазата на орелефяване.

И така, при наличието на толкова много възможности, как да изберете правилната комбинация за вашия цикъл на орелефяване? Искате да се сдобиете с релеф, да свалите мазнини и да запазите мускулите си. Всички следващи стероиди и съединения ще ви помогнат да постигнете тези цели.

Анавар

Анаварът е един от малкото стероиди, които наистина могат да се нарекат стероиди за орелефяване. Много малко цикли за орелефяване ще минат без използването на Анавар поради превъзходната му способност да увеличава загубата на телесни мазнини, като същевременно запазва съществуващата мускулна тъкан и насърчава изграждането на стройна и твърда физика.

КАКВО Е АНАВАР: Anavar (Oxandrolone) е перорален стероид, който започва да действа много бързо. Въпреки че препаратът има много по-висока анаболна стойност от тестостерона, той изобщо не се счита за стероид за покачване на мускулна маса; всъщност той ще осигури много малко ползи за изграждането на мускули при мъжете. Той обаче е най-популярният стероид за орелефяване поради много причини.

КАК ДЕЙСТВА: За разлика от повечето стероиди, Анавар активно допринася за изгарянето на мазнините, като насърчава процеса на липолиза. Този препарат спомага за поддържането на здравословен метаболизъм чрез запазване на чистата тъкан; ако тази тъкан бъде загубена, вие навлизате в състояние на катаболизъм, така че именно тук е истинската стойност на Анавар.

ПРЕДИМСТВА: Анаварът ускорява метаболизма, а това е основен принцип, ако искате да намалите мазнините. Анавар поддържа тялото в анаболно състояние, така че не само губите мазнини, но и запазвате мускулите, които сте придобили от циклите за увеличаване на мускулна маса.

Второстепенна полза е увеличаването на силата, която Анавар ще ви даде, по-голяма издръжливост и по-бързо възстановяване – всичко това се превръща в по-тежки и по-ефективни кардио и силови тренировки.

Друго предимство е липсата на ароматизираща активност, така че дори и да натрупате малко маса по време на този цикъл, Анавар няма да предизвиква задържане на течности и, което е важно, ще получите по-твърда и по-определена физика, включително повишена съдова активност.

ДОЗИРОВКА: Има известна гъвкавост в дозировката на Анавар, като някои хора използват само 30 mg дневно и достигат до 60 mg или повече в по-сериозни цикли. Поради риска от токсичност на черния дроб на Anavar, вашият цикъл на орелефяване с този препарат, не трябва да продължава повече от 8 седмици максимум, независимо от това каква е дозата ви.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Анаварът е сравнително лек, когато става въпрос за странични ефекти. Няма естрогенни ефекти, а андрогенните ефекти са леки, но ако сте склонни към акне или косопад, може да видите тези ефекти.

Негативните промени в холестерола могат да бъдат най-сериозният страничен ефект. Като орален стероид, Анавар ще натовари черния дроб и се счита за умерено хепатотоксичен в сравнение с някои други орални препарати.

Анаварът е легендарен стероид за орелефяване с основателна причина и ще ви трябва много добра причина да не го добавите към следващия си цикъл.

Винстрол

Винстролът е известен стероид, който има най-много предимства за орелефяване, както и за спортни постижения. Затова не е чудно, че през годините той е бил предпочитан незаконен стероид за много спортисти, най-вече за няколко известни спринтьори в края на 80-те години на миналия век. Вероятно обаче не сте олимпийски спринтьор, така че какво може да направи Винстрол за вас?

КАКВО Е ВИНСТРОЛ: Винстрол (Станозолол) се основава на дихидротестостерон (DHT), в резултат на което се получава хормон, който е много по-малко андрогенен от обикновения DHT и е само една пета от тестостерона.

Винстролът не е специфичен стероид за орелефяване или изгаряне на мазнини, какъвто е Анавар, но увеличава силата, мощта и скоростта и, което е важно, има големи ползи за ставите.

КАК ДЕЙСТВА: Една от уникалните функции на Винстрол е способността му значително да намалява глобулина (sex hormone binding globulin), докато повечето други стероиди всъщност го увеличават, което в крайна сметка води до увеличаване на свободния тестостерон.

Въпреки че далеч не е стероид за покачване на мускулна маса, Винстрол все пак увеличава задържането на азот и подобрява протеиновия синтез и броя на червените кръвни клетки – но минимално в сравнение с повечето други съединения.

ПРЕДИМСТВА: С увеличаването на силата и мощта ще можете да подсилите тренировките си, като същевременно намалите мазнините. Винстрол ви помага да постигнете целите си за намаляване на теглото по-бързо и с допълнителни ползи.

Този препарат насърчава втвърдяването на мускулите, така че не само губите мазнини, но и получавате нарязана, твърда физика. Той наистина може да помогне за намаляване на болките в ставите, а това е проблем, с който често се сблъскваме, когато ставаме по-слаби по време на период на орелефяване.

ДОЗИРОВКА: Първо, изберете дали ще използвате перорален (Стромба) или инжекционен Winstrol. За орелефяване е ефективна пероралната форма в дози от 25 mg до 50 mg дневно. Ако се инжектира, 50mg на всеки два дни осигурява баланс между ползите и страничните ефекти.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Винстрол се предлага както в перорална, така и в инжекционна форма и можете да очаквате едни и същи странични ефекти и при двете, включително това, че и двете са токсични за черния дроб. Токсичността е доста висока при Winstrol, по-висока от тази на Anavar, и това ще ограничи продължителността на цикъла и дозировката ви.

Winstrol ще потисне много вашия тестостерон, така че ще се нуждаете от екзогенен тестостерон в цикъла си. Няма естрогенни ефекти, а андрогенните ефекти обикновено са слаби. Винстролът може да окаже значително отрицателно въздействие върху нивата на холестерола.

Този препарат е много популярен стероид с основателна причина. Той е изключително ефективно съединение за орелефяване, което може да осигури този силно желан твърд, сух вид и е особено ценен, когато вече сте слаби и се нуждаете от по-екстремни резултати.

Кленбутерол

Всъщност кленбутеролът изобщо не е анаболен стероид, а бета2-агонист, който може да действа като бронходилататор, имащ ефекти от стероиден тип, и поради тази причина има някои много привлекателни свойства за тези, които искат да използват неанаболно стероидно съединение за подобряване на производителността и загуба на тегло.

КАКВО Е КЛЕНБУТЕРОЛ: Първоначално кленбутеролът е бил създаден за медицинско лечение на астма, но е станал много по-известен като средство за отслабване. По същество той е мощен стимулант и може да има голям ефект върху намаляването на мазнините и растежа на мускулите.

Кленът няма да доведе до растеж на мускулите, както анаболните стероиди, но проучванията показват, че той може да стимулира растежа на мускулите, както и възстановяването им, а това е важно, когато намалявате мазнините.

КАК ДЕЙСТВА: Доказано е, че това съединение намалява телесните мазнини, както и увеличава чистата мускулна маса. Кленът повишава скоростта на метаболизма, което в същността си се дължи на повишаване на телесната температура (това допринася за някои възможни странични ефекти). Някои потребители смятат, че метаболитните ефекти отслабват при продължителна употреба, така че рутинната процедура с две седмици и две седмици почивка често е много ефективна.

ПРЕДИМСТВА: Най-голямото предимство на Клен е положителното му въздействие върху метаболизма. Когато метаболизмът работи по-ефективно, организмът ви няма как да не изгаря телесни мазнини, особено когато сте на диета с калориен дефицит по време на орелефяване.

Въпреки че далеч не е средство за изграждане на мускули, Clenbuterol ще ви помогне да предотвратите загубата на мускули по време на цикъл за релеф, благодарение на незначителните си анаболни свойства, които леко увеличават протеиновия синтез.

ДОЗИРОВКА: Най-добре е да започнете с ниска доза и да я увеличавате постепенно. В началото 40mcg дневно могат да бъдат увеличени по време на цикъла до 100mcg, като някои хора дори достигат до 140mcg дневно (това трябва да е абсолютната максимална доза).

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Като стимулант, Кленбутеролът има някои различни странични ефекти от тези, които обикновено се наблюдават при истинските анаболни стероиди. Те могат да включват ускорен сърдечен ритъм, болка в гърдите или по-бърз сърдечен ритъм и дишане, повишено изпотяване, безпокойство, повишени нива на кръвната захар и общо усещане за нервност, каквото някои хора могат да изпитат след много кофеин.

Така че това лекарство не е чудо за загуба на мазнини, но е мощен метаболитен бустер, който просто ще ви помогне да изгаряте калориите по-бързо, а всички искаме да направим това в цикъл на орелефяване.

Clen често се комбинира с мощни стероиди за орелефяване като Анавар или Винстрол.

Тренболон

Тренболонът е стероид, който или можете да използвате, или не можете. Много хора смятат, че страничните ефекти са твърде много, за да се справят с тях, но ако сте човек, който може да понася Трен, тогава ще извлечете големи ползи. Вярно е, че тренболонът е най-известен като стероид за покачване на мускулна маса, но както ще видите, той е отличен и за цикли за орелефяване.

КАКВО Е ТРЕНБОЛОН: Tren (Trenbolone) е един от най-мощните анаболни стероиди, ако не и най-мощният, а с това идват и силните ефекти. Онези, които знаят, ще използват Tren не само за покачване на сила и мускулна маса, но и във фазата на орелефяване, където може да се комбинира много добре със стероид като Винстрол. Trenbolone има масивно анаболно/андрогенно съотношение от 500 и 500 и е стероид, получен от нандролон.

КАК ДЕЙСТВА: За целите на орелефяването, Tren ще поддържа азотния баланс непокътнат, така че да не изпадате в катаболно състояние и да губите чиста мускулна маса.

Tren намалява хормоните на стреса, които също могат да доведат до катаболизъм, когато сте на строга диета за отслабване и релеф и правите интензивна кардио тренировка. Той се свързва силно с андрогенния рецептор и това може да доведе до директно изгаряне на мазнини.

ПОЛЗИ: Някои казват, че Tren е най-полезният стероид за орелефяване в историята. Загубата на мазнини по време на този период е доста проста, но да не губиш мускули е трудната част.

Тук Tren се намесва, за да защити мускулната маса, като същевременно насърчава по-ефективното изгаряне на мазнини – резултат от способността му да се свързва с андрогенните рецептори. Твърдостта и кръвоснабдяването също се подобряват с Tren.

ДОЗИРОВКА: Трябва да постигнете точен баланс между страничните ефекти и ползите, когато дозирате Тренболон, по време на период за орелефяване. Като много мощен стероид, само 50 mg на всеки два дни е достатъчно за някои хора. Може да сте в състояние да увеличите това количество до 100 mg или дори 200 mg всеки ден.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Можете да очаквате много от страничните ефекти, които се наблюдават при други стероиди, както и няколко, които са уникални за Tren, но не всеки ще изпита някои от по-тежките странични ефекти. Добрата новина е, че няма задържане на вода, защото Tren не ароматизира.

За съжаление гинекозата все още може да се развие поради прогестина. Могат да се появят естрогенни ефекти, а при по-високи дози може да се повлияе на кръвното налягане. По-страшните специфични ефекти на Tren включват повишено изпотяване, ускорен сърдечен ритъм и тревожност, загуба на либидо и безсъние.

Трудно е да се подмине Тренболон, защото той наистина е един от най-добрите стероиди, и то не само за покачване на мускулна маса. Той е едно от най-добрите съединения за орелефяване, които можете да използвате, и ако имате късмета да понасяте добре препарата, ще го намерите за безценно допълнение към цикъла си.

Тестостерон пропионат

В наши дни тестостероновият пропионат не е толкова популярен, колкото по-големите естери и по-дългодействащите съединения като ципионат и енантат, но със сигурност все още има своите приложения и си струва да бъде взет предвид във вашите цикли за релеф по причини, които ще откриете по-долу.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕСТОСТЕРОН ПРОПИОНАТ: Той е обикновен тестостеронов хормон с прикрепен пропионатен естер. Той е едно от най-бързо действащите тестостеронови съединения с полуживот от около 2 дни.

КАК ДЕЙСТВА: Пропионатният естер осигурява контролирано освобождаване на чистия тестостеронов хормон, след като сте го инжектирали, осигурявайки стабилно освобождаване на тестостерон в кръвния поток.

Когато става въпрос за изгаряне на мазнини и релеф, ако използвате други стероиди, които потискат тестостерона, ще ви е необходима външна форма. Тестостерон пропионат осигурява този източник и е лесно да се включи във всеки цикъл на орелефяване като заместител на тестостерона.

ПРЕДИМСТВА: Въпреки че не е потвърдено, много потребители твърдят, че тестостерон пропионатът води до намаляване на задържането на вода в сравнение с други форми на тестостерон и поради тази причина най-често се използва като източник на тестостерон в цикъл за релеф.

Той има предимство пред по-бавно действащите естери, тъй като ще се инжектира по-често, което гарантира, че тестостеронът ви винаги е на оптимално ниво. Той се комбинира добре с всички популярни стероиди за орелефяване, включително Анавар, Мастерон, Примоболан, Тренболон и Винстрол.

ДОЗИРОВКА: За заместване на тестостерона по време на цикъла за орелефяване ще са необходими не повече от 25 mg до 50 mg на всеки два дни за продължителността на цикъла.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Повечето странични ефекти, свързани с по-високи дози, могат да включват някои андрогенни ефекти като акне и косопад, докато естественият тестостерон ще бъде потиснат, така че все пак ще се нуждаете от PCT след цикъла.

Въпреки че тестостерон пропионат е същият като всички други тестостеронови стероиди, с по-кратък естер, ако искате съединение, което можете да инжектирате по-често, за да гарантирате, че кръвните нива на тестостерон са винаги на върха по време на цикъла, струва си да обмислите тази по-малко използвана форма в сравнение с други естери.

Примоболан

Примоболан (метенолон) е както перорален, така и инжекционен стероид, за който е известно, че директно насърчава загубата на мазнини. Поради тази причина той най-често се използва за цикли за релеф, както и защото анаболният му рейтинг е доста слаб, така че не е подходящ за покачване на мускулна маса.

КАКВО Е ПРИМОБОЛАН: Това е стероид, получен от дихидротестостерон (ДХТ). Можете да изберете перорална или инжекционна (Depot) форма, но инжектирането е широко считано за много по-ефективно.

КАК ДЕЙСТВА: Primobolan осигурява отлични резултати при орелефяване, като увеличава протеиновия синтез и най-вече засилва задържането на азот.

Примоболан не прави тези неща в същата степен, както мощните стероиди за покачване на мускулна маса, но ключът е в способността му да насърчава задържането на чиста маса – поддържане на съществуващите мускули, докато губите мазнини. Поради високата си активност на свързване с андрогенните рецептори Примоболан допринася пряко за процеса на изгаряне на мазнини (липолизата).

ПРЕДИМСТВА: Без задържане на вода, Примоболан може да ви помогне да постигнете този корав, нацепен вид. Не е тайна, че това вероятно е бил един от любимите стероиди на Арни.

Запазването на мускулната тъкан е изключително важно предимство на Примоболан, тъй като той не позволява да станете катаболни, докато диетата ви за намаляване на теглото е с недостиг на калории.

Примоболанът увеличава силата, възстановяването и мускулната издръжливост, така че ще допринесе положително за тренировките ви.

ДОЗИРОВКА: Най-ниската доза или Primobolan Depot при орелефяване, за да се насърчи запазването на мускулите, е 200 mg седмично, но повечето потребители ще инжектират поне 300 mg.

В зависимост от вашите цели, повечето хора могат да достигнат до 500-600mg седмично без риск от сериозни странични ефекти. Пероралната форма може да работи добре с по-малко от 50mg дневно, до 150mg максимум.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Като цяло Primobolan е безопасен и лек стероид (в сравнение с повечето други). Примоболан Депо представлява известен риск за здравето на холестерола, но няма сериозен риск за кръвното налягане. Примоболан е свързан с рискове от андрогенни ефекти, включително акне и косопад, като индивидуалните реакции са много различни.

Няма естрогенни ефекти и ще потисне тестостерона до известна степен, но тъй като вероятно ще го използвате в комбинация с други стероиди, тестостеронът ви вероятно ще бъде потиснат така или иначе и ще се нуждаете от тестостеронов стероид в цикъла. Пероралният Primobolan не създава проблеми с чернодробната токсичност, за разлика от повечето други перорални стероиди.

Примоболан е стероид, който може да ви разочарова, ако не го разбирате, но може и да ви впечатли силно, ако осъзнаете ограниченията му и специфичните ползи, които може да осигури – ако основната ви цел е да загубите телесни мазнини, като същевременно поддържате мускулна маса, то Примоболан е качествен стероид, който трябва да обмислите по време на вашия цикъл.

Мастерон

Мастеронът е стар стероид, но такъв, който и до днес е изключително популярен по време на цикъл за релеф и особено за състезателни цели. Но дори и да не сте състезател, Masteron може да осигури значителни резултати.

КАКВО Е МАСТЕРОН: Това е анаболен стероид (Drostanolone), получен от DHT. По своята анаболна оценка от 65 и андрогенна оценка от 25 той изглежда лек стероид в сравнение с тестостерона. Това го прави доста добре поносим от повечето хора и идеален за постигане на релеф; Masteron не е стероид за качване на мускулна маса.

КАК ДЕЙСТВА: Masteron работи най-добре, когато се комбинира с други стероиди в цикъл, тъй като поради своите антиестрогенни свойства той естествено работи за втвърдяване на тялото и намаляване (но не напълно премахване) на нежеланите естрогенни ефекти на други стероиди, особено задържане на течности, което е последното нещо, което искате при орелефяване или подготовка за състезание.

ПРЕДИМСТВА: Masteron ще ви донесе най-голяма полза, ако вече сте достигнали до теглото, което желате – това не е съединение за отслабване. Мастеронът е отличен в премахването на последните упорити мазнини, поради което е толкова ценен от състезателите.

Мастеронът също така ще увеличи силата, което със сигурност ще е добре дошло за вашата диета за намаляване на калориите.

Уникално свойство на Мастерон е, че е антиестрогенен, така че не само не се получава задържане на вода, но може активно да помогне за втвърдяване на физиката по време на вашия цикъл.

ДОЗИРОВКА: Като част от комбинацията от анаболни стероиди за релеф, Masteron обикновено се използва до 8 седмици с максимална доза от 400 mg седмично. Ще трябва да разделите дозата на приблизително 100 mg на всеки два дни.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Мастерон има по-нисък риск от странични ефекти, отколкото повечето други съединения. Няма да ви се налага да се притеснявате за гинекоза или задържане на вода, тъй като Masteron не ароматизира. Ако сте генетично предразположени към оплешивяване, Masteron може да има силен ефект в тази област.

Masteron може също така да окаже отрицателно въздействие върху холестерола ви и не трябва да се използва, ако вече имате проблеми с него. Както се очаква, естественият ви тестостерон ще бъде потиснат от този препарат.

Това е стероид с големи предимства, но трябва да се използва конкретно, за да се види наистина максималният потенциал за това, което може да ви предложи. Поставете Masteron в края на всеки цикъл за релеф и ще получите значителни резултати, ако целта ви е втвърдена, нацепена, без подуване физика.

Equipoise

Equipoise е един от най-универсалните стероиди, но най-голяма полза от него има по време на цикъла за релеф. Ако търсите стероид, който вероятно ще се понася добре и същевременно ще предоставя специфични ползи по време на цикъла ви, трудно ще намерите много по-подходящ от Equipoise.

КАКВО Е EQUIPOISE: Първоначално е създаден за употреба при коне, за да стимулира увеличаването на силата и чистата маса. Той е базиран на тестостерон, но има намален андрогенен рейтинг от само 50, докато анаболният рейтинг остава същият – 100.

КАК ДЕЙСТВА: Equipoise има само малка модификация от тестостерона, но това намалява андрогенната сила, а също и способността му да изгражда маса в сравнение с тестостерона.

EQ все още работи за повишаване на задържането на азот и синтеза на протеини, като същевременно увеличава производството на IGF-1. Той може да помогне да предпази чистата маса по време на калориен дефицит, като същевременно подобрява кондицията, стига да се контролират умерените му естрогенни ефекти.

ПРЕДИМСТВА: Въпреки че Equipoise е полезен за покачване на мускулна маса, той наистина показва най-добрите си качества, когато става въпрос за цикли за релеф. Поради начина, по който насърчава запазването на чистата мускулна тъкан, докато сте на диета с недостиг на калории. Повишаването на силата също е ценно по време на цикъла за релеф. EQ ще подобри васкуларността и твърдостта на физиката ви.

ДОЗИРОВКА: За целите на орелефяването, по-високата доза носи малка полза, но по-висок риск от странични ефекти. Затова най-препоръчителна е доза от 200 mg до 400 mg седмично.

Препоръчва се 8-седмичен цикъл на орелефяване с Equipoise, включително ако правите по-дълъг цикъл с други съединения; просто използвайте EQ през първите 8 седмици.

ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: Заплашващ страничен ефект – или по-скоро просто ефект на EQ, ако сте на цикъл за релеф, е този на стимулиране на апетита. Equipoise може да накара някои потребители да искат да ядат повече, но не всеки ще изпита този проблем. При средни и високи дози могат да се появят естрогенни ефекти, включително гинекоза и задържане на вода.

EQ има сравнително ниска андрогенна активност, но тези странични ефекти все пак са възможни и включват акне и оплешивяване при мъжете. Естественото производство на тестостерон ще бъде потиснато от EQ, така че екзогенното тестостероново съединение в цикъла ви е задължително.

Уникалната способност на Equipoise да стимулира апетита може ясно да създаде някои проблеми, когато правите цикъл за релеф – последното нещо, което искате, е да се чувствате по-гладни! Но ако не изпитвате силен ефект на стимулиране на апетита от този стероид, той е изключително съединение, което трябва да използвате.

Комбинации от стероиди за орелефяване (релеф)

Стероидните стакове съчетават две или повече съединения заедно, така че да можете да комбинирате ползите от всички тях и да постигнете по-големи резултати, отколкото бихте постигнали, ако използвате само едно съединение. Стаковете за начинаещи могат да бъдат прости, докато напредналите потребители могат лесно да комбинират три или дори повече съединения в един цикъл.

ᐉ Прочете още: Цикъл с анаболни стероиди (за начинаещи и средно напреднали)

Анавар + Винстрол

Стак от два от най-легендарните стероиди за релеф не може да ви подведе. Те просто работят перфектно заедно!

ПРЕДИМСТВА: Анаварът е хубав мек стероид и при умерени дози има малки шансове за развитие на странични ефекти. Винстрол има изсушаващ ефект, който ще втвърди и васкуларизира.

ДОЗИРОВКА: Тук можете да се справите само с 30mg на Винстрол и да видите изключителни резултати, като Anavar се използва при всичко от 30mg дневно, до 100mg – в зависимост от това колко екстремни трябва да бъдат вашите резултати. Не забравяйте да включите тестостерон, като например енантат при 200mg седмично.

РЕЗУЛТАТИ: С възможното намаляване на апетита от Anavar, това ще ви помогне при спазването на диета. Можете да очаквате страхотна синергия между тези две съединения, която трябва да ви накара да преместите някои от по-упоритите мазнини.

PCT: Започнете 14 дни след цикъла, ако сте използвали тест енантат, след това 20 дни Кломид по 50 mg дневно и помага да добавите 1/2 mg дневно Аримидекс с него.

Примоболан + Анавар + Дека + Тестостерон

Убийствена комбинация, като Примоболанът е включен заради качествените натрупвания на мускулна маса, които осигурява. С този стак няма да натрупате много размери, но той е идеален за релеф.

ПРЕДИМСТВА: Deca ще ви даде голямата полза от терапевтичните подобрения, особено от заздравяването на ставите. Комбинирането на Anavar и Primobolan ще ви осигури твърдата физика, която търсите, и дори може да бъде малко по-щадящо, ако диетата ви не е перфектна. Също така ще можете да поддържате мускулите по-лесно (Примоболан не ароматизира), но имайте предвид, че това не е евтин цикъл.

ДОЗИРОВКА: 12 седмичен цикъл, можете да използвате Anavar за целия цикъл при 40-60mg дневно. Примоболан може да започне с ниски стойности при 400mg седмично, увеличени до 600mg от седмица 5 нататък. Дека дураболинът трябва да остане на 200mg седмично през цялото време. 200mg седмично от тестовия енантат ще покрие нуждите ви от тестостерон по време на цикъла.

РЕЗУЛТАТИ: Този стак ще ви помогне да предефинирате размера, който вече сте натрупали, особено с включването на Примоболан. Лечебните свойства са бонус, а с повишеното задържане на азот ще поддържате чиста маса, докато разграждате мазнините.

PCT: Кломид в доза 200 mg дневно, започвайки 14 дни след края на цикъла. Намалете това до 50 mg дневно от 11 до 20 ден. Много хора също така добавят hCG и го започват веднага след края на цикъла. 2,500iu седмично, в идеалния случай разделени на половина за две снимки седмично.

Тестостерон пропионат + Тренболон + Винстрол

Това може би е най-добрият стак за релеф! Не се заблуждавайте от това колко елементарно изглежда този цикъл, защото той работи.

ПРЕДИМСТВА: Винстрол ще ви даде сухия твърд вид, който искате с този стек. И трите съединения се комбинират, за да осигурят твърда и нацепена физика, и могат да направят това при доста слаби дози благодарение на невероятния начин, по който всички те работят заедно. Просто се уверете, че диетата и тренировките ви са правилни! Това също така е доста евтин цикъл за изпълнение, който няма да ви разори.

ДОЗИРОВКА: 8 седмици на 300mg седмично от Tren, 300mg седмично от Винстрол и 300mg седмично от тестостерон пропионат.

РЕЗУЛТАТИ: Резултатите на всеки ще се различават, но е повече от възможно да загубите 20 или повече килограма при този цикъл – и да не губите мускули! Очаквайте много сух вид благодарение на Винстрол. Просто се уверете, че можете да се справите с възможните странични ефекти, като болки в ставите и възможни промени в настроението.

PCT: Започнете 10 дни след края на цикъла си. 50mg дневно от Кломид (общо 20 дни) и включва половин mg на ден от Аримидекс, който продължава за допълнителна седмица (общо 27 дни).

Тренболон + Тестостерон пропионат + Халотестин + Анавар

Хубав прост цикъл, който продължава 8 седмици и включва по-малко известно съединение в Halotestin за допълнителна полза.

ПРЕДИМСТВА: Халотестинът осигурява голям тласък на втвърдяването на тялото (но внимавайте, че е силно токсичен за черния дроб). Това е централната част на този цикъл, като другите съединения насърчават поддържането на мускулите и увеличаването на силата, докато намалявате мазнините.

ДОЗИРОВКА: Халотестинът трябва да се изпълнява в продължение на не повече от 3 седмици, като като максималната препоръчителна доза е 30 mg дневно. Приемайте Tren на 300mg седмично, Anavar на 50mg дневно и не забравяйте тестостероновата си опора на 300mg седмично.

РЕЗУЛТАТИ: Очаквайте твърд сух вид от този цикъл. Той е много добър за подготовка за състезания, особено ако добавите Halotestin за последните три седмици на цикъла, който драстично ще втвърди физиката, като същевременно ще увеличи силата доста значително.

PCT: Започнете 10 дни след края на цикъла. 50 mg дневно от Кломид (общо 20 дни) и включете половин mg дневно от Аримидекс, който продължава още една седмица (общо 27 дни).

Въпроси и отговори

Някои стероиди имат свойства, които ги правят изключително желани за употреба в цикъл за релеф – особено когато могат да запазят чистата мускулатура и да насърчат загубата на мазнини. Това са Тренболон, Анавар, Винстрол и Примоболан. Те са известни като най-добрите стероиди за релеф.

Добрият цикъл за релеф е този, към който можете да се придържате през цялата му продължителност (не забравяйте: постигането на качествен релеф е интензивно!), и този, който не ви изпраща в катаболно състояние, при което не само губите мазнини, но и мускули.

Продължителността на цикъла за релеф зависи много от това какъв стероид използвате и колко безопасен или ефективен е той за използване за определен период от време. Някои действат бързо, докато при други е необходимо повече време, за да започнат да действат. Като цяло цикълът на релеф ще продължи от 8 до 16 седмици.