Анадрол – Същност, действие, ефект и прием

Дори и да сте използвали всеки друг стероид освен Анадрол, ще бъде трудно да се подготвите за това колко мощен този стероид и какво може да направи за вас.

Малко стероиди могат да натрупат толкова голямо тегло и сила за толкова кратък период от време. Но такива резултати не се постигат без също толкова негативен резултат от другата страна. И това е под формата на странични ефекти. Да, вероятно сте чували за неприятните странични ефекти на Anadrol (или ако сте го използвали преди, сами сте ги изпитали).

Но това, което открих след години на изследвания, е, че всеки човек, който използва Anadrol, има различен опит. Поради това е трудно да знаете какво да очаквате, особено ако ви е за първи път. Може би повече от всеки друг стероид, индивидуалната реакция на потребителя на Anadrol е тази, която дава на бодибилдъра връзка с него – любов или омраза. Прочетете нататък, за да разберете всичко, което трябва да знаете за Anadrol, и не само.

История и преглед на анадрола

Anadrol е един от най-старите анаболни стероиди, който съществува и днес и който е останал популярен както винаги.

За първи път е използван в медицината в края на 50-те години на миналия век. Днес той все още се предписва в някои страни за лечение на медицински състояния като анемия и остеопороза и за някои състояния на мускулна загуба.

До сравнително неотдавна оксиметолонът (химическото наименование на анадрола) все още се предписваше в САЩ за лечение на някои пациенти само за анемия. Сега обаче този стероид е обявен за спрян от употреба в САЩ.

Анадролът все още е одобрен от FDA, въпреки че понастоящем е спрян от употреба. Засега не е известно дали той ще бъде върнат за фармацевтична употреба в САЩ. Във всеки случай, дори когато Anadrol все още е бил предписван в САЩ, той никога не е бил лесно достъпен или евтин стероид за получаване.

Анадролът все още се предписва в редица други държави. Но при наличието на много други лекарства и методи за лечение на анемия и остеопороза (повечето от които имат по-малък риск от странични ефекти от Анадрол), лекарите се нуждаят от конкретна причина, за да предписват Анадрол за тази цел. Това прави Anadrol трудно достъпен за обикновения човек в почти всяка страна.

В САЩ има само няколко анаболни стероиди, които все още са одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата и се предписват за медицинска употреба, и доскоро Anadrol беше един от тях, заедно с тестостерона, Deca-Durabolin и Anavar.

Медицинската индустрия все повече се опитва да се откаже от лечението с анаболни стероиди, когато това е възможно, поради тежките странични ефекти, които могат да възникнат. А когато става въпрос за странични ефекти, Анадролът е един от най-трудните за употреба стероиди, както ще ви каже всеки бодибилдър.

Химични характеристики и свойства

Анадролът е анаболен и андрогенен стероид, получен от DHT (дихидротестостерон). Това го поставя в категорията на няколко други много добре познати стероиди, които също са модифицирани версии на DHT, включително Masteron, Anavar и Winstrol.

Малките, но мощни модификации, направени в хормона ДХТ, позволяват на Анадрол да има силен ефект върху мускулната тъкан. Именно това прави Anadrol интересен за изследователите, които търсят лечение на състояния на мускулна загуба. Но за бодибилдърите е очевидно, че мощното въздействие върху мускулната тъкан на Anadrol го прави изключително ценен.

В сравнение с тестостерона, който има анаболен рейтинг от 100 и андрогенен рейтинг от 100, Anadrol идва с огромен анаболен рейтинг от 320, но със значително по-нисък андрогенен рейтинг от 45. Много мощната анаболна сила, посочена от този рейтинг, ни казва колко мощен може да бъде Anadrol за мускулния растеж.

Като стероид, който е базиран на DHT, Anadrol не се превръща в естроген чрез процеса на ароматизация. Това първоначално може да накара новите потребители да предположат, че това премахва антиестрогенните странични ефекти. Но както повечето хора са добре запознати, Anadrol причинява известно забележително задържане на вода, а често и известна гинекомастия. Всъщност той може да причини дори по-голямо задържане на вода от някои стероиди, които се ароматизират.

Как и защо се случва това, ако не е ароматизиращ стероид?

Това не е напълно изяснено и някои предполагат, че се дължи на активността на прогестерона, но тази теория не е подкрепена от проучвания. Най-вероятното обяснение е, че Anadrol е в състояние директно да активира естрогенните рецептори.

Естрогенната активност на Anadrol всъщност е доста висока и лесно може да съперничи на тази на стероидите, които се ароматизират. Това означава, че за разлика от други производни на ДХТ стероиди, които дават много сухи, слаби постижения (като гореспоменатите три предимно режещи стероиди), Анадролът е точно обратното.

Това го прави доста уникален сред DHT стероидите, тъй като ако преди това сте използвали DHT-произведени стероиди и предполагате, че Anadrol ще бъде подобен, ще откриете, че това е голяма разлика.

Въпреки че не е необходимо да се разбират основните механизми в тази естрогенна активност, това, което потребителите на Anadrol трябва да знаят, е, че лекарствата с ароматазни инхибитори (AIs) очевидно няма да бъдат ефективни при справянето с тези естрогенни странични ефекти. Вместо това трябва да се използват SERM, които действат като антиестрогени.

Анадролът е перорален стероид от С17 алфа алкилиран тип. Това му дава кратък полуживот, макар и не толкова кратък, колкото на повечето други перорални стероиди, като полуживотът му е в диапазона 8-9 часа.

Това също така означава, че Anadrol се предлага с чернодробна хепатотоксичност, която ще бъде по-изразена при по-високи дози. Много хора смятат, че хепатотоксичността на Anadrol е преувеличена, особено при ниски дози, но това не е област, в която трябва да бъдете самодоволни, когато използвате всеки 17-алфа алкилиран стероид.

Ефекти на Anadrol (Ползи от Anadrol)

Ползите от Anadrol не се нуждаят от представяне. Той е известен единствено като един от най-добрите стероиди за напълняване по основателна причина и прави тези неща по-добре от почти всеки друг стероид.

Мускулна маса и увеличаване на теглото

Насърчаването на голямото нарастване на теглото е основното предимство на Anadrol. В края на краищата, това е една от основните причини, поради които е разработен за медицинска употреба, за да подпомага тези, които са недоразвити, недохранени или страдат от състояния на мускулна загуба.

Когато става въпрос за бодибилдинг, способността на Anadrol да ви помогне да постигнете големи печалби много бързо е легендарна. За съжаление голяма част от наддаването на тегло ще бъде вода и след цикъл ще загубите много тегло, но с внимателна стратегия мускулите, които поддържате, все пак трябва да бъдат значителни.

Сила

Анадролът е популярен сред състезателите по силов трибой, тъй като те се нуждаят от максимална сила, за да вдигнат възможно най-голяма тежест с едно вдигане. При средностатистическите плъхове от фитнес залата ще видите, че възможностите ви за вдигане на тежести се увеличават драстично и доста бързо – само в рамките на няколко седмици ще добавите 30-50 кг или дори повече към предишното си максимално тегло. Очаквайте да поддържате около половината от тази сила, след като спрете да употребявате Анадрол.

Възстановяване

Анадролът може да ускори възстановяването на мускулите Ви, като стимулира възстановяването им, позволявайки Ви да се върнете по-скоро в залата за нова тренировка. В крайна сметка това води до по-бързи и по-големи резултати от употребата на Anadrol и по-малка вероятност от травми, причинени от претоварване на увредените мускули.

Подкрепа за ставите

Допълнителна полза от Anadrol е потенциалът му да подпомага смазването на ставите, които ще бъдат подложени на много по-голям натиск, когато започнете да вдигате по-големи тежести. Това е също така полезно предимство при подреждането на Anadrol със сушещ стероид като Winstrol, за който е известно, че причинява болки в ставите.

Дозировка и приложение на Анадрол

Anadrol е много мощен стероид при ниски дози. Не е необходимо да скачате с мегадози от този стероид, когато започвате, или всъщност никога. Дори и тогава най-опитните потребители често използват само 50 mg и се радват на много задоволителни резултати. Те са научили, че по-високите дози само засилват страничните ефекти и че компромисът не си заслужава.

ᐉ Прочете още: Цикъл с Анадрол – начинаещи, средно напреднали и напреднали

Дозировки на анадрола за начинаещи, средно напреднали и напреднали

Ако сте съвсем нови в Anadrol, тогава използването на ниска доза в първия цикъл е най-добрият начин да избегнете възможния шок от странични ефекти, които могат да се появят при по-високи дози. Това ви дава възможност за по-нежно въведение в Anadrol. Но не се заблуждавайте: ниските дози все още са много мощни и страничните ефекти не са нечувани.

Започвайки с 25 mg дневно, все още можете да постигнете някои хубави печалби в силата и размера. Дори доза от 50mg може да бъде подходяща за начинаещи, като всеки реагира по различен начин. Малцина някога ще се наложи да увеличат дозата след този момент, защото печалбите ще бъдат значителни, като в повечето случаи се избягват най-лошите възможни странични ефекти. Ако сте чувствителни към черния дроб или сърдечно-съдовата система или имате съществуващи проблеми в тези области, дори ниска доза може да бъде високорискова.

Средно напредналите и напредналите потребители ще използват Anadrol в 100mg най-често. Дори някои жени могат да използват 100mg дневно и да открият, че страничните ефекти са управляеми. Някои потребители ще открият, че задържането на вода е твърде екстремно, или други странични ефекти като главоболие, промени в настроението или промени в апетита са твърде трудни за управление при 100mg – това просто се свежда до всеки отделен човек.

Известно е, че най-напредналите потребители приемат 150 mg Anadrol дневно. В този момент ще трябва да имате добър опит в използването на Anadrol в по-ниски дози и да сте запознати с това как тялото ви реагира и колко добре се справяте със задържането на течности и други странични ефекти. Малко хора биха имали нужда да използват 150 mg Anadrol, така че бихте искали да имате конкретна причина да го правите.

Важно е да се отбележи, че това, че сте напреднал потребител на стероиди, не винаги се превръща в използване на високи дози. Напредналите потребители на Anadrol често са много щастливи да използват само 50-100mg и никога да не надхвърлят това ниво.

Напредналите потребители обикновено ще подреждат Anadrol с няколко други стероиди или други видове съединения и знанието как да структурират ефективен цикъл и как да поставят различните съединения заедно, за да се допълват взаимно, е това, което ще определи напредналия потребител.

Не трябва да се приема, че по-високата доза Anadrol ще доведе до по-големи печалби и повече ползи. Това е стероид, който се използва от десетилетия, и е широко прието, че при дози над 100% навлизате в сферата на намаляващата възвръщаемост и по-голямото неравновесие между ползите и страничните ефекти.

ᐉ Прочете още: Анадрол – Странични ефекти, вреди и рискове

С други думи, няма да има основателна причина за повечето бодибилдъри да приемат повече от 100 mg всеки ден Anadrol, освен ако нямате много специфична причина за това.

Медицински дози Анадрол

Можем да разгледаме медицински предписаните дози на Anadrol, за да видим колко мощен е той. Когато се използва при състояния на мускулна загуба, Anadrol често се предписва само в доза 2,5 mg на ден. При тази доза този стероид все още насърчава много добре наддаването на тегло. И проблеми като задържане на вода трябва да са почти несъществуващи, както и значително намален стрес за черния дроб и сърдечно-съдовата система.

Да, тези, които използват Анадрол по медицински причини, не искат да напълнеят, но трябва бързо да напълнеят и това е доказателство за превъзходните ефекти на Анадрол за натрупване на маса, че такава минимална доза може да бъде толкова ефективна.

Когато се използва за лечение на анемия (в резултат на способността на Anadrol да увеличава броя на червените кръвни клетки), Anadrol обикновено се дозира според телесното тегло, като стандартно се използват 1 mg до 2 mg на килограм. При 1-2 mg/kg/ден това може да доведе до доста високи дози, които съперничат на тези, които използват бодибилдърите, и следователно могат да се очакват странични ефекти.

Подходящо приложение и време

Полуживотът на Anadrol е около 8 часа. Това означава, че трябва да го приемате поне два пъти дневно, за да поддържате максимални нива в кръвта. Някои потребители ще разделят дневната доза на три приема. Други ще го използват стриктно като еднократно дневно предтренировъчно съединение, приемано около 45 минути преди тренировка. Тъй като Anadrol е бързодействащо орално средство, тази стратегия осигурява огромна полза за вашата тренировка, когато става въпрос за сила.

Дали ще изберете да разделите дневната си доза или не, ще зависи и от това колко приемате. При 100 mg почти със сигурност ще искате да го разделите на поне два приема. При 25mg еднократната дневна доза е по-практичният вариант.

Ако тренирате вечер, приемането на Anadrol веднъж дневно рано сутрин няма да бъде най-добрата стратегия, тъй като ще достигнете или надхвърлите полуживота му. Просто времето за дозиране на Anadrol в съответствие с времето за тренировка ще ви позволи да се възползвате от максималните му ефекти. Някои потребители дори няма да го приемат всеки ден, ако не тренират всеки ден. Става въпрос за това, което работи най-добре за вашата рутина и вашите цели, а не за придържане към някакъв твърд план.

Често задавани въпроси за Анадрол

Анадролът се използва за насърчаване на масивно нарастване на масата, мускулите и силата и за подобряване на възстановяването. Анадролът може също така да осигури подкрепа за ставите.

Много бодибилдъри използват Anadrol като стартово съединение, за да стартират бързо цикъла за напълняване с бързо увеличаване на силата и теглото в рамките на няколко седмици, преди да се използва по-бавно действащ инжекционен стероид за останалата част от цикъла.

Голяма част от резултатите постигнати от Anadrol ще бъдат водно тегло и с такива бързи печалби, постижими с Anadrol, ще загубите много от теглото също толкова бързо след спирането на този стероид.

По-голямата част от това загубено тегло ще бъде вода, но запазването на мускулните Ви постижения може да бъде подпомогнато от бързото възстановяване на функцията на тестостерона и избягването на катаболното състояние, когато тестостеронът е нисък и мускулите се губят.

До половината от постигнатите резултати може да са вода, ако задържането на течности не се контролира с диета с ниско съдържание на натрий.

Anadrol може да има различни ефекти върху различните хора. За много хора той ще увеличи енергията, но други ще страдат от умора заедно с грипоподобни симптоми.

Това може да се дължи на индивидуалната реакция, но може да бъде причинено и от закупуването на нискокачествен Anadrol от източници на черния пазар.

Депресията и промените в настроението, причинени от Anadrol при някои потребители, също могат да доведат до чувство на умора.

Медицинският съвет е да приемате Anadrol с храна, ако той предизвиква стомашно разстройство. За бодибилдинга това ще зависи от схемата на дозиране.

Ако го приемате два пъти дневно, първата сутрешна доза може да бъде на празен стомах, но втората доза ще бъде след като сте яли в някакъв момент.

Повечето потребители на Anadrol предпочитат да го приемат с храна, за да подпомогнат усвояването и да намалят стомашния дискомфорт.

Anadrol има кратък полуживот, така че се препоръчва да разделите дозата си и да я приемате два пъти дневно, особено ако приемате 50-100mg.

Потребителите, които приемат ниски дози, често го приемат в рамките на един час след тренировка и смятат, че това дава най-добри резултати. Експериментирането с различни схеми на дозиране е най-добрият начин да определите какво ще работи за вас.

Анадролът не е идеален стероид за орелефяване поради задържането на вода, което предизвиква. Това е точно обратното на това, което искате в цикъла за орелефяване, където целта обикновено е да се постигне много дефинирана и съдова физика.

Анадролът може да бъде полезен между циклите за орелефяване за натрупване на маса, но рядко, ако изобщо някога, би се използвал в специален цикъл за орелефяване.

Ефектът на анадрола върху апетита е различен за всеки човек. Някои потребители смятат, че той увеличава апетита им, докато други смятат, че Anadrol убива апетита. Има и такива, които не откриват промени в апетита си при употребата на Anadrol.

Няма да знаете какво прави Anadrol с апетита ви, докато не го опитате, а този ефект може да варира и в зависимост от дозата ви.

Anadrol причинява потискане на тестостерона и ще се нуждаете от терапия след цикъл след употребата на този стероид.

Тъй като повечето хора ще последват Anadrol с инжекционни стероиди, вашата PCT ще бъде приложена само тогава, когато прекратите всички други потискащи съединения.

Без PCT ще бъде трудно да се поддържат мускулните печалби, постигнати с Anadrol, тъй като ниският тестостерон причинява катаболна активност (загуба на мускулна маса).

Анадролът може да се използва самостоятелно, но мнозина го използват с тестостеронова база. Независимо дали го използвате самостоятелно или с едно или повече други съединения, Anadrol ще осигури значителни печалби. Една от най-добрите му употреби е в началото на цикъла, за да стартира бързо нарастването на силата ви, последвано от по-бавно действащи инжекционни стероиди.