Кленбутерол – Същност, действие, ефект и прием

Кленбутеролът е едно от най-известните средства за отслабване. Той е използван от много знаменитости и инфлуенсъри, но не винаги с добри резултати.

Кленбутеролът е популярен заради своето действие, което се смята за подобно на забранения ефедрин, но по-малко опасно. Въпреки това, това е голяма грешка, защото кленбутеролът също има свой собствен списък с опасности за здравето. Съществуват новини за сериозни заболявания и дори смъртни случаи след употребата на това вещество.

Много хора грешно вярват, че кленбутеролът е магическа таблетка за отслабване, но това е далеч от истината. Кленбутеролът може да доведе до резултати при отслабване, ако се използва внимателно и правилно, но за да постигнете това, трябва да разберете неговите функции и ограничения.

Трябва ли да използвате кленбутерол за изгаряне на мазнини или рисковете са твърде големи? Това е решение, което трябва да вземете само вие. Преди да го направите обаче, е разумно да разберете напълно как работи кленбутеролът, какви ползи и резултати може да предостави и най-важното – с какви негативни ефекти трябва да се справите.

История и преглед на кленбутерол

Това е лекарство, което е разработено още през 60-те години на миналия век. Едва в края на 70-те години Кленбутерол започва да се използва за медицински цели.

Ефект на кленбутерол

Албутеролът е основното лекарство, използвано за тези медицински състояния в САЩ, което може да бъде свързано с по-малко странични ефекти за някои хора.

В сравнение с епинефрина, известен още като адреналин, който има много сходни действия и химическа структура, кленбутеролът е по-дълготраен термогенен и стимулиращ агент, считан за още по-силен.

Това означава, че кленбутеролът не е легално наличен в САЩ, но се продава законно в много други страни само за медицинска употреба. Не е разрешено да се купува или използва кленбутерол навсякъде с цел подобряване на производителността или отслабване.

Въпреки че технически кленбутеролът е AR агонист, Световната антидопингова агенция (WADA) все още класифицира това лекарство като анаболен агент, заедно с всички анаболни стероиди. Независимо от тази класификация, кленбутеролът е незаконен за всякаква немедицинска употреба.

Когато се използва като бронходилататор, кленбутеролът е изключително ефективен. Той активира бета-2 рецепторите, разположени в бронхите, което позволява на дихателните пътища да се разширят и отворят с цел пациентът да диша по-лесно.

Кленбутеролът е показал се полезен и за лечение на други състояния, като високо кръвно налягане, кардиогенен шок, сърдечна аритмия (неравномерен сърдечен ритъм) и хистаминови и алергични реакции, включително анафилактичен шок.

Химически характеристики и свойства

Кленбутеролът е лекарствено средство от групата на бета2-агонистите, което действа като бронходилататор и деконгестант, предназначено за подпомагане на дишането при астматици и хора с други дихателни състояния. В медицинските заведения се използват само малки дози, започващи от само 20 mcg на ден и рядко надвишаващи 40 mcg.

Структура на кленбутерол

Често бъркан като анаболен стероид, кленбутеролът изобщо не е хормон. Той е стимулиращо лекарство, подобно на кофеина, ефедрина и албутерола (алтернатива на кленбутерола, използвана в САЩ), които са други видове стимуланти.

Като стимулант, кленбутеролът оказва мощно въздействие върху нервната система. Той се свързва с адренорецепторите на тъканите и клетките в цялото тяло, стимулирайки ги по различни начини.

Когато става въпрос за мастната тъкан, която ни интересува най-много, кленбутеролът стимулира бета-2 рецепторите и насърчава процеса на липолиза, който включва разграждане на мазнините.

Чрез увеличаване на скоростта на метаболизма и скоростта на разграждане на мазнините, кленбутеролът може да има забележим ефект върху загубата на мазнини.

Той не е особено полезен при лица с наднормено тегло; по-скоро, истинската му сила е в използването от хора, които вече са сравнително слаби и трябва да отстранят мазнините в трудно достъпни области.

Кленбутеролът обикновено се приема перорално като лекарство, въпреки че се предлага и в течна форма. Формата, от която ще се възползвате, зависи от възможността да получите кленбутерол във фармацевтично качество (таблетка) или от изследователска лаборатория, където ще бъде в течна форма.

Ефект и полза от приема на кленбутерол

Кленбутеролът функционира много добре като термогенен препарат.

Въпреки че кленбутеролът не трябва да се разглежда като магическо хапче за отслабване, за да постигнете резултатите, които други хора може да са постигнали с него, трябва да съзнавате, че основният фактор за постигане на резултати е да изгаряте повече калории, отколкото приемате. Това включва както диетата, така и тренировъчния режим.

За да разберете ефектите и ползите от употребата на кленбутерол при отслабване или изгаряне на мазнини, трябва да се разберат добре медицинските ефекти на веществото, въпреки че те не се отнасят директно за загубата на мазнини.

Като мощен бронходилататор, кленбутеролът е в състояние да разшири дихателните пътища и да улесни дишането на хора с астма или други дихателни затруднения. Този конкретен ефект има полза за тези, които използват кленбутерол за изгаряне на мазнини, тъй като подобряването на дишането води до подобрение на сърдечно-съдовите функции.

Това води до по-голям капацитет за по-интензивни тренировки и по-дълга издръжливост по време на кардио тренировките. Въпреки че тези ефекти може да не са толкова мощни, колкото с някои анаболни стероиди, те са полезни предимства за потребителите на кленбутерол.

Като термогенен продукт, кленбутеролът повишава телесната температура, което допринася за по-бърз метаболизъм. С по-ефективен метаболизъм, тялото ви започва да изгаря калориите по-бързо и резултатът е загуба на мазнини. Тук се крие истинск

ата сила на кленбутерола при изгарянето на мазнини, защото е трудно да загубите мазнини естествено със същата скорост, която можете да постигнете с неговата помощ.

Все пак, ключовият фактор за количеството и скоростта на загубата на мазнини се определя главно от приема на калории и физическата активност, свързана с изгарянето на мазнини. Ако ядете твърде много, кленбутеролът няма да промени нищо във вашата физика.

Увеличаването на притока на кръв е още едно полезно действие на кленбутерола. Чрез оптимизиране на кръвообращението, стимулирано от кленбутерола, може забележимо да се подобри мускулната издръжливост. Това води до повече изгаряне на калории по време на тренировките и, съответно, по-бърза загуба на мазнини (при условие, че вашата диета е подходяща за загуба на мазнини).

Дори потребителите, които извършват интензивни тренировки с тежести, докато приемат кленбутерол, често забелязват подобрение на напомпването на мускулите, поради увеличената циркулация на кръвта.

Друг възможен ефект на кленбутерола е потискането на апетита. Това може да бъде полезно предимство за мнозина, тъй като контролирането на диетата и намаляването на изкушението да консумирате повече храна, отколкото е необходимо, представлява голямо предизвикателство при загубата на мазнини.

Въпреки че не всеки потребител на кленбутерол изпитва намаляване на апетита, този ефект може да се счита за полезно допълнение. Въпреки това, не е ясно защо само някои потребители изпитват намаляване на апетита. Съществува някаква връзка между пот

искащия ефект на кленбутерола върху апетита и неговата приемана доза. Някои потребители смятат, че ефектът е налице, докато други не изпитват намаление на апетита.

В заключение, ползите от кленбутерола могат да надвишат само неговата мощна способност за изгаряне на мазнини. Въпреки това, тези допълнителни ефекти като натрупване на мускулна маса, подобрена издръжливост и сила, по-добро възстановяване и потискане на апетита ще бъдат относително леки в сравнение с това, което може да постигнете при употреба на анаболни стероиди в миналото.

Кленбутерол за отслабване

Загубата на мазнини е основната причина, поради която повечето хора искат да използват кленбутерол. Той е станал известен като средство за загуба на мазнини и хората, които не са запознати с историята или медицинската употреба на това лекарство, лесно биха могли да си помислят, че това е основната му цел.

Способностите на кленбутерола за изгаряне на мазнини могат да се считат за разклонение от неговото основно предназначение като бронходилататор за астматици, въпреки че тази функция може да донесе някои подобрения на възможностите за издръжливост.

За да постигнете най-добри резултати при загуба на мазнини, е важно да използвате кленбутерол правилно като част от по-широк план за отслабване. Без значение дали сте бодибилдър, фитнес модел или просто човек, който иска резултати за личните си цели, вашият план за загуба на мазнини ще направи или разруши резултатите ви с кленбутерол.

Най-често, тези, които участват в състезания, използват кленбутерол в последните два месеца преди събитието, когато физиката вече е в добра форма. В такива случаи кленбутеролът не се използва като общо средство за отслабване, а специално за изгаряне на упоритите области от мазнини и подготовка за представяне на най-определена, нацепена и изящна физика в деня на състезанието.

Способността на кленбутерол да улеснява премахването на тези мазнини позволява на състезателите да постигнат значително по-добра мускулна дефиниция, която иначе би могла да бъде скрита от наслагващите се мазнини. При сериозни състезания, всеки грам мазнини е от значение и най-сериозните състезатели често комбинират кленбутерол с мощни изгарящи мазнините анаболни стероиди като винстрол, за да усилят ефекта на кленбутерола.

Ако сте обикновен потребител на кленбутерол и го използвате, за да постигнете личните си цели за загуба на мазнини, няма да имате толкова строги изисквания като тези, които трябва да изглеждат най-добре до определена дата. Въпреки това, ще трябва да сте вече доста слаби, за да извлечете максимална полза от кленбутерола.

Ако в момента имате твърде много допълнителни телесни мазнини, се препоръчва да използвате по-традиционни методи за отслабване като интензивни сърдечно-съдови тренировки и диета с контролиран прием на калории, преди да започнете да приемате кленбутерол.

Колкото повече килограми трябва да губите, толкова по-изкушени ще бъдете да използвате кленбутерол за по-дълги периоди от време, но това не се препоръчва. Вашата цел трябва да бъде да използвате кленбутерол възможно най-кратко време, за да намалите риска от краткосрочни и дългосрочни странични ефекти и рискове за здравето.

Просто казано, колкото по-слаби сте преди да започнете да приемате кленбутерол, толкова по-забележими ще бъдат резултатите от загубата на мазнини.

Дозировки и приложение на кленбутерол

Кленбутеролът се предлага във формата на таблетки и е много удобен за употреба – не са необходими инжекции. Ако закупите Кленбутерол от изследователска лаборатория, той ще бъде в течна форма. Въпреки това, повечето хора предпочитат таблетките от фармацевтичен клас, които са лесно достъпни.

Независимо от целите, които си поставяте с Кленбутерол и от нивото на опит (било то първи или петдесети път), начинът, по който използваме Кленбутерол, се различава значително от този при анаболните стероиди.

Необходимо е да увеличавате дозата постепенно, започвайки от ниско ниво и увеличавайки я до достигане на желаната максимална доза през няколко седмици.

Това се дължи на факта, че организмът бързо развива толеранс към Кленбутерол, и без увеличаване на дозата, ефектът му ще отслабне. Идеално е дозата да се увеличава на всеки 2-3 дни.

Въпреки това, не е необходимо да намалявате дозата след достигане на максимума. Някои хора предпочитат постепенно да я намалят, но това не се счита за нещо съществено или полезно.

Дозировка на кленбутерол за мъже

Всички потребители на Кленбутерол, включително мъжете, трябва да започнат с ниска доза в началото на цикъла и постепенно да увеличават дозата. Мъжете могат да понасят по-висока максимална доза от повечето жени, обикновено в диапазона от 120 до 160mcg на ден. Като нов потребител е разумно да започнете с много ниска доза – често 20mcg или най-много 40mcg.

Тези са стандартни медицински дози и осигуряват добро запознаване с ефектите на Кленбутерол върху вашия организъм. Увеличаването с 10mcg на всеки 2-3 дни е стандартният метод за нарастване на дозата по време на мъжкия цикъл на Кленбутерол.

Дозировка на кленбутерол за жени

Кленбутеролът се използва широко от жени, а в действителност, особено известни женски знаменитости са го направили известен със способностите му за загуба на мазнини.

Стандартният протокол все още се прилага, когато става въпрос за постепенно увеличаване на дозата на Кленбутерол по време на цикъла, обикновено с 10mcg на всеки два до три дни.

Жените обикновено достигат максимална доза в диапазона от 80 до 100mcg на ден, но това зависи от това как реагира вашето тяло и колко добре понасяте стимулиращите ефекти на Кленбутерол. Някои жени избират да не надвишават 60mcg на ден и все пак постигат прилични резултати.

Прекратяване на употребата на кленбутерол

Въпреки че е нормално и напълно препоръчително да увеличавате дозата на Кленбутерол постепенно с напредването на цикъла, не е необходимо да правите същото в обратна посока. Това означава, че няма строго правило за „излизане от“ Кленбутерол.

Мнозина потребители просто решават да го спрат напълно, след като достигнат най-високата доза в края на цикъла. Някои потребители могат да намалят дозата в продължение на няколко дни в края на цикъла на Клен, но повечето хора намират това за ненужно и без полза.

Често задавани въпроси за кленбутерол

Какво прави Кленбутерол с тялото ви?

Кленбутеролът е стимулатор на централната нервна система, който увеличава термогенезата и ускорява метаболизма. Това допринася за по-ефективна загуба на мазнини. Освен това, при някои потребители, Кленбутеролът може да намали апетита.

Кленбутерол стероид ли е?

Не, Кленбутеролът не е анаболен стероид, въпреки че често се използва съвместно с тях. Той е част от групата на бета-2 агонистите, които са бронходилататори и се използват за подпомагане на дишането на хора с астма.

Колко добър е кленбутерол за загуба на мазнини?

Кленбутеролът е изключително полезен за загуба на мазнини, особено ако вече имате стройна физика. Той може да помогне да се преодолеят трудните зони на мазнини, които е трудно да се отслабне на тях. Комбиниран със съответна диета и тренировъчна програма, Кленбутеролът може да доведе до впечатляващи резултати в загубата на мазнини.

Изгражда ли Кленбутерол мускули?

Въпреки че Кленбутеролът може да помогне на някои потребители да придобият малко количество чиста мускулна маса, той не може да се сравнява с анаболните стероиди по отношение на изграждането на мускули. Жените, които приемат Кленбутерол, могат да забележат малко увеличение на мускулната маса, особено ако консумират достатъчно калории.

Законно ли е употребата на кленбутерол?

В Съединените щати, употребата на Кленбутерол не е законна за каквато и да е цел. В много други държави той е медицински препарат, изискващ рецепта, който лекарите могат да предпишат при лечение на астма. Въпреки това, за мнозина американци, Кленбутеролът от фармацевтичен клас е лесно достъпен, тъй като е широко използван и намира се на пазара.

Въпреки че обикновено не се регулира толкова строго, колкото анаболните стероиди, използването на Кленбутерол без законна рецепта все още носи риск от правни последици.

Какви са страничните ефекти от приема на кленбутерол?

Кленбутеролът може да предизвика множество потенциални краткосрочни и дългосрочни странични ефекти и рискове за здравето. Тези ефекти варират от главоболие и усещане за нервност до мускулни крампи и безсъние.

По-сериозният край на спектъра включва възможни въздействия върху сърцето, особено когато Кленбутеролът се приема във високи дози или за продължителен период от време. Препоръчително е да се избягва приемът на Кленбутерол за повече от 8 седмици и да се изчака няколко месеца преди повторното му използване, за да се намали риска от сериозни усложнения.

Кленбутеролът предизвиква ли умора?

Сънливостта е посочена като възможен страничен ефект на Кленбутерола. Това може да изглежда противоречиво, тъй като Кленбутеролът е стимулант, но всеки човек реагира по различен начин, и ако нервната система бъде прекомерно стимулирана, може да настъпи обратният ефект, който е умора. Липсата на достатъчно хранене при строга диета за отслабване също може да допринесе за умората, както и недостатъчният прием на вода.

Появява ли се Кленбутеролът при тест за наркотици?

Кленбутеролът е забранено вещество в света на спорта и ще се открие при тест за наркотици. Тестовете показват, че той може да бъде открит в урина до десет дни след последното приемане, въпреки че полуживотът му е около 36 часа. Това е така, защото съвременните високотехнологични и чувствителни методи за тестове на наркотици могат да открият дори най-малките следи в урината.