Цикъл с Анавар – начинаещи, средно напреднали и напреднали

Анавар, също известен като Oxandrolone, е анаболен стероид, който се използва от много бодибилдъри и спортисти заради неговите способности да подобри производителността и да подпомогне развитието на чиста мускулна маса, без значителното задържане на вода, което се среща при други стероиди.

Анавар е често част от стероидните „стакове“ или комбинации, които бодибилдърите използват по време на своите цикли. Въпреки че е известен със своята относително мека природа в сравнение с други стероиди, все пак трябва да се прилага внимателно и с подходящо планиране.

В тази статия ще разгледаме различни цикли и стакове с Анавар за начинаещи, средно напреднали и напреднали потребители, като предложим редица подходи, които ще помогнат да се оптимизират ползите и да се минимизират рисковете от странични ефекти.

Цикли и стакове с Анавар

Много често Анавар се комбинира в стакове с един или повече други стероиди. Ако Анавар е основният стероид, който искате да използвате, е вероятно да го комбинирате с поне една форма на тестостерон като заместител на тестостерона по време на цикъла.

По-напредналите потребители обикновено отиват още по-далеч, като използват едно или повече други съединения в по-високи дози, които повишават производителността, заедно с Анавар. Това е полезна стратегия, особено за цикли на рязане и дефиниция (където Анавар се отличава), въпреки че е малко вероятно да се използва в чисти цикли за нарастване на мускулна маса, тъй като има ограничение на дозата на Анавар, преди да се появят рискове за здравето.

По-долу ще ви представя някои от най-добрите примери за цикли и стекове с Анавар за начинаещи, средно напреднали и напреднали потребители.

Цикъл с Анавар за начинаещи

Анавар е прекрасен избор за първият ви стероиден цикъл, и дори при ниска доза ще постигнете отлични резултати, като може би дори ще успеете да избегнете страничните ефекти напълно.

Започвайки с ниска доза от около 15 mg на ден за 6-8 седмици, ще получите мощни резултати, но можете да разгледате и увеличаване на дозата до 30 mg или дори 40 mg на ден, в зависимост от вашата реакция към стероида. Анавар може да бъде основното съединение във вашия цикъл за начинаещи, или може да се комбинира с тестостеронов стероид, ако желаете по-силно анаболно въздействие.

Ако основната ви цел е рязане, тестостеронът може да бъде включен само в заместителна доза, тъй като Анавар при тази по-ниска доза все още може да потиска естествения ви тестостерон. Добавянето на 100 mg седмично тестостерон енантат ще осигури това хормонално заместване, за да предотвратите падането на нивата на тестостерон.

Цикъл с Анавар за средно напреднали

След като вече сте извършили няколко цикъла с Анавар и тестостерон и се чувствате уверени в опита си, е време да увеличите дозата до ниво, което може да доведе до по-изразени странични ефекти, но също така значително ще подобри резултатите и представянето ви.

Средно напредналите потребители често ще увеличат дозата на Анавар до около 70 mg на ден и вероятно ще разделят тази по-висока доза на две приема през деня.

Освен ако основната ви цел не е натрупване на мускулна маса, в този цикъл все още ще включите само тестостерон като хормонална подмяна, като тестостерон енантат е отличен избор при 100 mg седмично.

Вашият цикъл на Анавар трябва да продължи 8 седмици, но много потребители избират да продължат с тестостерона още 4 седмици. Този цикъл все още трябва да доведе до добри и сухи печалби и отлична загуба на мазнини, тъй като дозата на тестостерона не е достатъчно висока, за да предизвика значително количество естрогенно преобразуване.

Цикъл с Анавар за напреднали

След като се чувствате достатъчно уверени, за да се смятате за напреднал потребител на стероиди, вашите цели най-вероятно ще бъдат доста изискани, когато става въпрос за рязане или натрупване на чиста мускулна маса, ако това е част от вашите цели за този цикъл.

С това идва добавянето на повече стероиди в цикъла, като Анавар става само едно съединение, което работи в синергия с други, а не основният работен кон, както е при начинаещ и дори средно напреднал цикъл.

Добавянето на съединение като тренболон ацетат в ниска доза ще осигури мощен удар в този цикъл и ще бъде бързодействащ, пълен със съединения, които започват да действат бързо.

Подобно на Анавар, тренболонът не предизвиква никакви естрогенни странични ефекти, така че това е идеалната комбинация за сухи печалби и раздробяване. На практика това е цикъл, който може да се използва за различни цели, като тренировките и диетата ви ще определят посоката, в която ще се движите.

Ето 8-седмичния разширен цикъл на Анавар:

  • Анавар: 80-100 mg на ден
  • Тренболон ацетат: 400 mg на седмица
  • Тестостерон пропионат: 100 mg на седмица

Отново използваме тестостерон за хормоналната подмяна в ниска доза, като избраният естер е по-бързо действащият тестостерон пропионат.

Подреждане на Анавар

Подреждането на Анавар с други стероиди е най-добрият начин да комбинирате ползите от различни съединения и да постигнете максимални резултати.

Можете да добавите други мощни стероиди за рязане, като Винстрол, ако вашата крайна цел е раздробена физика. Също така можете да заминете в посока, която включва увеличаване на дозата на тестостерона или добавяне на други стероиди за натрупване, ако вашата основна цел е придобиване на мускулна маса. Най-хубавото при Анавар е, че може да бъде адаптиран за различни цели и не е само строго рязане стероид.

Важно нещо, което трябва да вземете предвид, когато планирате своя стек с Анавар, е предимството на липсата на задържане на вода, тъй като не се превръща в естроген. Можете да се възползвате от това, като го комбинирате с други съединения, които също не ароматизират, като тренболон и мастерон.

Такъв стек може ефективно да ви помогне да не се притеснявате за задържане на течности, освен ако не решите да включите по-висока доза тестостерон във вашия стек. Когато подреждате Анавар главно за целите на рязането, най-добрите ви опции са:

  • Мастерон
  • Тренболон
  • Примоболан
  • Екипойз
  • Винстрол

За сериозни цикли за натрупване, мъжете рядко ще желаят да включат Анавар във вашия стек, тъй като ще изисква изключително високи дози и има по-мощни съединения, които могат да бъдат използвани вместо него. Въпреки това, той може да бъде полезен като умерено средство за натрупване на чиста мускулна маса за мъжете и ефективен за жените, когато се подрежда с Primobolan или Winstrol.

Независимо от това, с какво комбинирате Анавар, продължителността на цикъла с този стероид не трябва да надвишава 8 седмици.

Заключение

Анавар е отличен стероид, който може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други стероиди за разнообразни цели – от рязане до натрупване на чиста мускулна маса.

С правилно планиране и управление на дозите, Анавар може да предложи много предимства, включително отлична мускулна дефиниция, загуба на мазнини и намалено задържане на вода.

Обаче, важно е да се помни, че употребата на Анавар, както и на всички анаболни стероиди, трябва да бъде строго контролирана и да се осъществява под медицински надзор, за да се предотвратят сериозни здравни проблеми.

Бъдете умни и отговорни, когато използвате Анавар или каквито и да е стероиди, и винаги се консултирайте с медицински професионалист преди да започнете нов цикъл.