Цикъл с хормон на растежа (HGH цикъл)

Употребата на хормон на растежа (HGH) е популярна сред бодибилдъри и спортисти поради многобройните му ползи, включително подобряване на състава на тялото, забързване на възстановяването и стимулиране на мускулния растеж. Въпреки това, HGH обикновено не се използва самостоятелно, а като част от стек или цикъл с други анаболни съединения.

В този текст разглеждаме различни подходи към употребата на HGH, включително цикли за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Независимо от вашата цел – било то рязане, напълняване или възстановяване, има различни стратегии, които можете да прилагате при употребата на HGH.

Цикли и стекове на HGH

Циклите с хормон на растежа са доста различни от тези с които може да сте свикнали при стероидите. Човешкият растежен хормон не се разглежда като самостоятелно съединение (въпреки че много рядко се използва самостоятелно), а вместо това ще го използвате за подсилване и засилване на ефектите на други съединения като стероиди, и поради тази причина, начинът по който включвате HGH в цикъл зависи изцяло от вашия цели.

Човешкият растежен хормон има толкова много специфични ползи, че можете да изберете една или повече (като например напълняване, рязане, възстановяване), които да бъдат основен акцент при включването на HGH в цикъла ви.

HGH не се счита за съединение за начинаещи, но тези които го използват за първи път може да искат по-нежно въведение, преди да го потопят напълно в напреднал стероиден стак.

Цикъл с хормон на растежа за начинаещи

Ако за първи път използвате HGH, може да искате да оцените ефектите му без влиянието на други съединения, а това означава да проведете единствен HGH цикъл. Използването само на HGH означава много дълъг цикъл, който продължава няколко месеца – обикновено в диапазона от 4 до 6 месеца, за да се получат най-добри резултати.

Ще отнеме поне три месеца, докато започнете да виждате някакви печалби в силата и мускулите, но загубата на мазнини ще бъде по-лесно да се получи по-рано в цикъла, но с много по-бавен и постоянен темп, отколкото при стероидите. Колкото по-висока е дозата, толкова по-изразена ще е загубата на мазнини, но ще трябва да вземете предвид и страничните ефекти като болки в ставите.

4-6 месечен цикъл:

  • HGH 4IU до 6IU на ден

Цикъл с хормон на растежа за средно напреднали

Следващото ниво на употреба на HGH ще включва подреждането му с един или повече стероиди. HGH работи в синергия със стероидите и ще откриете, че ефектите на всеки стероид се усилват от HGH и това води до драматични резултати, когато става въпрос за мускулен растеж в частност, но също така и за загуба на мазнини.

Този цикъл включва използването на HGH за период от 6 месеца, като се добавят анаболни стероиди само на три месеца до края на цикъла (12 седмици обща употреба на стероиди).

Тренболонът е стероид, който обикновено не е подходящ за начинаещи, така че ще искате предишен стероиден опит, преди да опитате този мощен цикъл. Тренболонът се счита за един от най-мощните стероиди и е свързан с някои сериозни странични ефекти, за които трябва да сте наясно.

Излишно е да казвам, че това е цикъл само за потребители от мъжки пол, тъй като Тренболон не е стероид, препоръчван за жени.

Месеци 1-6:

  • HGH 4IU до 6IU дневно

Месеци 4-6:

  • Тренболон енантат: 400 mg седмично
  • Тестостерон кипионат: 400mg седмично

Цикъл с хормон на растежа за напреднали

Добавянето на Анавар и Т3 към този цикъл го превръщат в електроцентрала за загуба на мазнини. T3 се счита за напреднало съединение за употреба и подобно на HGH също не е анаболен стероид. Но е осигурява отлични свойства за изгаряне на мазнини, а Anavar със сигурност е един от наличните стероиди за изгаряне на мазнини.

Този цикъл също така насърчава някои мускулни печалби с включването на тренболон – друг стероид, който е само за напреднали и опитни потребители.

Изгарянето на мазнини и изграждането на чиста, твърда и суха физика обаче е основната цел на този хардкор стек за рязане. HGH е малко, но значително включване и изисква цикълът да продължи поне 4 месеца – но повечето потребители ще видят най-добри резултати, като удължат цикъла до 6 месеца.

Самият HGH ще бъде използван за целия цикъл, независимо от продължителността, като другите съединения ще бъдат вмъкнати там, където ще имат максимален ефект. Тестостеронът е включен само в хормонозаместителна доза, за да се бори с потискането, причинено от стероидите.

Ако се използва като предсъстезателен цикъл, добавянето на Т3 за последните 8 седмици ще осигури най-критичната и екстремна загуба на мазнини, необходима там, където всеки грам телесни мазнини е важен, докато Anavar ще работи за изсушаване и втвърдяване на физиката за максимална дефиниция.

  • Месеци 1-6: HGH 4IU до 6IU дневно (по ваш избор в зависимост от личния ви отговор на HGH).
  • Месеци 3-6: Тренболон енантат 400 mg седмично, тестостерон ципионат 100 mg седмично
  • Месеци 5-6: Anavar 80mg дневно, T3 75mcg дневно.

Подреждане на HGH

HGH работи изключително добре с повечето анаболни стероиди, и това е начинът, по който повечето потребители ще приложат HGH – в стероиден стак. Той има способността да умножава и значително да засилва ефектите на много стероиди, особено в областта на растежа, което го прави отлично допълнение към стека за напълняване.

Лечебните свойства на HGH също подобряват възстановяването във всеки стероиден стек, и това е друга основна причина за включването му. Често подрежданите стероиди и други съединения с HGH включват анавар, тестостерон, тренболон, Т3, дека дураболин и винстрол.

Заключение

Важно е да отбележим, че употребата на HGH и анаболни стероиди трябва да бъде направена под медицински надзор, тъй като тези съединения имат потенциално сериозни странични ефекти.

ᐉ Прочете още: Хормон на растежа (HGH) – Странични ефекти, вреди и рискове

Използването на HGH трябва да бъде в рамките на безопасни дози и следване на стратегии за минимизиране на риска. Спортът и физическата активност трябва да бъдат винаги подкрепени от здравословна и балансирана диета и достатъчно време за отдих и възстановяване.

Безопасността винаги трябва да бъде първостепенен приоритет, когато става дума за употреба на анаболни стероиди и други съединения като HGH. Бъдете информирани, слушайте тялото си и никога не компрометирайте здравето си в търсене на по-добрата форма.