Анадрол – Странични ефекти, вреди и рискове

Анадрол е мощен орален анаболен стероид, широко използван от физически активни индивиди, за да подобри мускулната им сила и размер.

Той е популярен сред бодибилдери и спортисти поради впечатляващите си ефекти върху увеличаване на телесната маса и издръжливостта.

Въпреки потенциалните ползи, обаче, Анадрол може да предизвика редица странични ефекти, които могат да бъдат сериозни и могат да оставят постоянни здравословни проблеми. В тази статия ще обсъдим различните рискове и странични ефекти, свързани с употребата на Анадрол.

Рискове и странични ефекти на анадрола

Анадролът изглежда като стероид мечта, докато не проверите някои от страничните ефекти, с които хората се справят. Повечето хора, които желаят да използват Anadrol, го правят, защото смятат, че потенциалните резултати надвишават неблагоприятните ефекти.

Някои потребители могат да се разминат с минимални неблагоприятни ефекти, но повечето от нас ще имат известни затруднения при използването на този стероид. Това могат да бъдат неща, които можете да видите – като акне и подуване на корема – и ефекти, които са по-сериозни, като повишено кръвно налягане и чернодробна токсичност.

Високо кръвно налягане

Анадролът оказва голямо натоварване върху сърдечно-съдовата система и това може да доведе до повишаване на кръвното налягане поради промените, причинени на холестерола (Анадролът ще повиши нивата на LDL, понякога значително, и също така ще намали нивата на HDL).

Повишеното задържане на вода също може да повиши кръвното налягане, така че е изключително важно да се опитате да контролирате задържането на течности, а не само по естетически причини.

Задържане на вода

Известен страничен ефект е водното тегло, което ще натрупате с Anadrol. Можете да предприемете стъпки за минимизиране или дори предотвратяване на задържането на течности, като сведете до минимум натрия в диетата си. Това означава да изключите бързото хранене, преработените храни и всички храни, в които има добавена сол.

Някои потребители на Анадрол откриват, че могат да предотвратят задържането на вода почти напълно само като сведат до минимум храните с натрий.

Главоболие

Не всеки ще получи главоболие при прием на Анадрол, но то може да се превърне в проблем за всеки, който има нещастието да страда от този страничен ефект. Заедно с главоболието може да се появи и гадене.

Някои хора просто няма да реагират добре на Anadrol дори при по-ниски дози и тези странични ефекти могат да бъдат достатъчно изтощителни, за да накарат някои да спрат да използват Anadrol.

Промени в настроението

Често се съобщава за агресия и гняв. Това е друг много зависим от индивида страничен ефект, като при някои хора се наблюдава драстична промяна в настроението и психическото състояние. Ако вече сте склонни към проблеми с гнева или тревожността, Anadrol може потенциално да ги влоши.

От друга страна, някои потребители откриват, че психичното им здраве става по-положително при употребата на Anadrol. Това е труден за прогнозиране страничен ефект, тъй като той влияе на всеки по различен начин, а на някои хора изобщо не влияе.

Апетит

Промените в апетита се забелязват от много потребители на Анадрол. Но това не винаги е повишаване на апетита (което се счита за добра полза, когато сте в обем), като някои потребители забелязват намаляване на апетита. Това потискане на апетита може да предизвика хаос в плановете ви за натрупване на маса, особено ако стане тежко и наистина се борите да ядете достатъчно калории всеки ден.

Смята се, че потискането на апетита се дължи на стреса върху черния дроб. Намаляването на дозата на Anadrol трябва да помогне за подобряване на апетита ви. Обикновено този страничен ефект ще се случи, когато приемате 100mg или повече, но някои хора могат да имат проблеми при 50mg – всеки човек реагира по различен начин.

Потискане на тестостерона

Това е очакван страничен ефект при употребата на Анадрол. Степента на потискане ще зависи от Вашата доза и другите използвани съединения. При употребата на Anadrol трябва да се планира PCT, за да се възстанови нормалната функция на тестостерона и да се помогне за запазване на мускулните постижения и силата.

Токсичност за черния дроб

Anadrol може да бъде много тежък за черния дроб, но при по-ниски дози токсичността му може да бъде преувеличена според някои хора. Винаги трябва да приемаме, че Anadrol ще окаже значителен стрес върху черния дроб и съответно да го използваме само за кратки цикли, за предпочитане не по-дълги от 6 седмици.

ᐉ Прочете още: Цикъл с Анадрол – начинаещи, средно напреднали и напреднали

Заключение

При всяко решение за използване на анаболни стероиди като Анадрол, важно е да се вземат предвид потенциалните странични ефекти и рискове.

Въпреки впечатляващите мускулни ползи, които могат да бъдат постигнати, употребата на Анадрол не е без рискове. Това включва високо кръвно налягане, задържане на вода, главоболие, промени в настроението, промени в апетита, потискане на тестостерона и токсичност за черния дроб.

Независимо от вашите цели, е важно да разберете всички потенциални последствия от употребата на тези мощни съединения и да вземете информирано решение.

Здравето винаги трябва да е на първо място при всяко решение, свързано с фитнеса или бодибилдинга.