Цикъл с Тренболон (Начинаещи и напреднали)

Тренболон е изключително мощен анаболен стероид, който е често използван в света на културизма заради своите впечатляващи свойства за изграждане на мускули и загуба на мазнини.

Въпреки това, той не е подходящ за всеки и има редица потенциални странични ефекти, които трябва да се вземат под внимание преди да започнете цикъл с тренболон.

В тази статия обсъдихме различни типове цикли с тренболон, в зависимост от нивото на потребителя – начинаещи, средно напреднали и напреднали, както и предложихме стекове с тренболон и други анаболни стероиди.

Цикълът или стекът на тренболон може да бъде разработен като цикъл за натрупване на мускулна маса или цикъл за релеф и загуба на мазнини.

Цикъл с Тренболон за начинаещи

Както вече споменах няколко пъти, тренболонът наистина не е стероид, който трябва да се използва от начинаещи. Направянето на скок към тренболон като първи ви стероид може да ви отблъсне от стероидите завинаги (което може да бъде или да не бъде добро нещо!).

Така че нека да разгледаме цикъла на тренболон за начинаещи като цикъл, подходящ за вас, ако вече сте използвали поне един или повече други стероиди в миналото. Вие сте нов потребител на тренболон, но не и начинаещ потребител на стероиди. В този случай идеалната доза е 200 мг седмично, която можете да вземете по 50 мг на всеки два дни. Това е стабилна доза за релеф, която ще гарантира, че няма да загубите мускули по време на диета.

 • Седмици 1-8: Тренболон ацетат 200 мг седмично
 • Седмици 1-8: Тестостерон пропионат 400 мг седмично

Освен дозировката, това, което прави цикъла за начинаещи, е фактът, че няма да добавяте никакви други съединения освен необходимия тестостерон.

Цикъл с Тренболон за средно напреднали

Следващата стъпка е да увеличите дозата на тренболон, ако добре понасяте по-ниски дози. Това може да бъде в диапазона от 300 мг до 400 мг седмично. При такава доза ще забележите значителни физически промени и по-бърз мускулен растеж.

 • Седмици 1-8: Тренболон ацетат 400 мг седмично
 • Седмици 1-8: Тестостерон пропионат 100 мг седмично
 • Само през седмиците 1-4: Дианабол 25-50 мг дневно

Повечето потребители няма да искат да надхвърлят тази вече висока доза на тренболон, но ако сте достатъчно напреднали и понасяте страничните ефекти, можете да преминете към по-перфектен цикъл. Един средно напреднал цикъл може да включва допълнително съединение, в този случай Дианабол, за да даде на цикъла екстра стимул. Дозата на тестостерон остава ограничена до хормонално заместваща доза в този цикъл.

Цикъл с Тренболон за напреднали

Цикълът за напреднали ще включва един или повече допълнителни стероиди и ще удължи продължителността на цикъла, позволявайки използването на по-бавно действащата форма на тренболон (макар че можете лесно да я замените с ацетат, ако предпочитате).

 • Седмици 1-12: Тренболон енантат 500-800 мг седмично
 • Седмици 1-12: Тестостерон енантат 100 мг седмично
 • Седмици 1-12: Мастерон 400 мг седмично

Очаквайте сериозни странични ефекти при дози над 400 мг седмично, и този цикъл трябва да се обмисли само ако сте добре настроени с по-високи дози. Някои хора могат да стигнат до 600 мг седмично и да се справят с неблагоприятните ефекти или да намерят начини да ги смекчат. Само най-напредналите професионални културисти ще рискуват с дози над 600 мг.

Стек с Тренболон

Тренболонът е много ефективен като самостоятелен стероид (при условие, че се използва и тестостерон) и дори напредналите потребители обикновено предпочитат да не го комбинират с други съединения, поради огромната му сила. Подреждането с други съединения се разглежда само когато е необходимо допълнително постижение.

Едно от най-добрите съединения за подреждане с тренболон е мастерон, като това се счита за мощна комбинация за рекомпозиция. Те са известни като добри партньори, а мастеронът е относително лек стероид, което не повишава значително рисковия профил от странични ефекти.

 • Седмици 1-8: Тренболон 200-400 мг седмично
 • Седмици 1-8: Мастерон 200-400 мг седмично
 • Седмици 1-8: Тестостерон 100-200 мг седмично

Дори и при ниски дози на всеки от тях, резултатите за цикъла за релеф могат да бъдат драматични.

Заключение

Циклите и стековете с тренболон, които обсъдихме, предоставят обща рамка, но винаги е добре да се консултирате с медицински специалист преди да започнете каквато и да е програма с анаболни стероиди.

Тренболон е мощен инструмент в ръцете на опитни културисти, но трябва да се използва разумно и внимателно.

Винаги трябва да се обръща внимание на дозирането и да се проследяват възможни странични ефекти.

ᐉ Прочете още: Тренболон – Странични ефекти, вреди и рискове

Освен това е важно да се спазват здравословни принципи на хранене и тренировки, за да се оптимизират ползите и да се минимизират рисковете от използването на тренболон.