Цикъл с анаболни стероиди (за начинаещи и средно напреднали)

Съдържание:

Как се прави първи цикъл с анаболни стероиди?

Ще откриете някои противоречиви мнения за това кой е най-добрият начин да влезете в първия си стероиден цикъл.

И точно както при повечето неща, свързани със стероидите, отговорът ще зависи от вас като индивид.

Но все пак има два основни подхода, които се препоръчват, и това, че се свежда до два широки избора, ви позволява да спрете да отлагате и действително да започнете да въвеждате в действие план за цикъл.

Първи стероиден цикъл (тестостерон)

Едно от схващанията е, че трябва да се възползвате от всички възможности на първия си цикъл, защото знаете, че резултатите ще бъдат невероятни. Това означава, че приемате сравнително високи дози най-вече тестостерон и започвате от 500mg, но потенциално се увеличава до 1000mg седмично, а също така включвате и други съединения, които се приемат орално.

Но този подход идва с голям риск за новите потребители, особено когато става въпрос за странични ефекти.

Ако никога преди не сте използвали стероиди, гмуркането в това ново начинание с големи дози ви изложи на висок риск и има голям шанс нещата да не вървят добре. Освен ако нямате пълна увереност, че сте в състояние да контролирате страничните ефекти и знаете в какво се впускате, този вид хардкор първи цикъл е малко вероятно да изберете да следвате уверено.

Втората опция и тази, която определено е по-умерена, е да се използва тестостерон в този първи цикъл в средни дози от около 500mg седмично. Не е необходимо да добавяте други съединения в този първи цикъл; вместо това просто оценявате точно какво ще направи тестостеронът за вас без влиянието на други съединения.

След това в бъдещите цикли можете да добавите друго съединение, за да надградите резултатите си.

Макар че това е по-консервативният път, който трябва да се поеме за начинаещ, той е свързан с много по-ниски рискове за здравето.

И тъй като това е само първият цикъл, той може да се разглежда като въведение; в бъдеще ще имате много повече шансове да експериментирате с други съединения в по-сложни цикли.

Кой от тях ще доведе до по-добри резултати? Лесно е да си помислите, че цикълът с по-висока доза ще го направи, но ако се борите със сериозни странични ефекти, тогава резултатите ви така или иначе ще пострадат. Всеки нов ползвател на анаболни стероиди ще види значителни резултати в цикъл дори само с тестостерон при умерени дози.

По-долу е представен цикъл, който можете да използвате направо или да използвате като основа за създаване на свой собствен специфичен цикъл:

 • Седмица 1-10 – 500mg / седмица Тестостерон енантат (ципионат) (250mg / e3d)
 • Седмица 1-12 – 0.25mg/eod Arimidex (намалете го до 0.125mg/eod през седмицата 12)
 • Бележка на автора: ed – всеки ден; eod – всеки втори ден; e3d – на всеки 3 дни.

Допълнителни съединения (ако решите да комбинирате):

 • Седмица 1-4 – 30mg/ден Dianabol (орален прием – начален старт)
 • Седмица 1-8 – 300mg/седмица Deca-Durabolin
 • Седмица 1-8 – 300mg/седмица Тренболон енантат (150mg/e3d)
 • Седмица 6-12 – 50mg/ден Провирон

Допълнителни средства по избор:

 • Седмица 1-12 – 20mg/ден Nolvadex за борба с гинекологичните симптоми (сърбящи/нежни зърна)
 • Седмица 1-10 – 0,5mg/e3d Каберголин (ако имате проблеми с пролактина)
 • Седмица 3-10 – 250iu/ед HCG (предотвратява свиването на тестисите и улеснява възстановяването)

PCT (Възстановяване след анаболно-стероиден цикъл) Вариант 1: SERM за PCT

 • Седмица 13 – 40mg/ден Nolvadex
 • Седмица 14-16 – 20mg/ден Nolvadex

или

 • Седмица 13 – 100mg/ден Кломид
 • Седмица 14-15 – 50 mg/ден Кломид

Вариант 2 на PCT (Възстановяване след анаболно-стероиден цикъл): Застой на тестовете и намаляване на количеството

 • Седмица 10-12 – Изключване (ако цикълът ви е бил с тест енантат или ципионат)
 • Седмица 13-14 – 80mg/седмица (40mg/e3d) Тестостерон Енантат (застойна част, за да се имитират нормални хормонални нива)
 • Седмица 15-16 – 60mg/седмица (30mg/e3d) Тестостерон Енантат (част за намаляване)
 • Седмица 17-18 – 40mg/седмица (20mg/e3d) Тестостерон Енантат
 • Седмица 19-20 – 20mg/седмица (10mg/e3d) Тестостерон Енантат

Чрез бавно намаляване на дозата давате възможност на организма постепенно да се върне към нормалната си функция и да стане по-малко зависим от съединенията.

Протокол за намаляване на тестовете

След цикъла можете да преминете през период на застой, който е като период на изчакване и продължава около 4 до 6 седмици.

Продължителността на времето зависи от това какви естери сте използвали, като 4 седмици са достатъчни за всички съединения на основата на пропионат, като се увеличават до между 4 и 6 седмици за енантат и ципионат; като по-голяма полза се наблюдава по-близо до 6 седмици. По-дългите естери, като деканоат, изискват максимален период на изчакване от 6 седмици.

Докато трае периодът на изчакване, трябва да намалите и дозата на ароматазните инхибитори, така че всяко използвано съединение или лекарство, с изключение на тестостерона, да бъде намалено.

След изтичане на периода на изчакване е време за бавно намаляване на седмичната доза за около 6 седмици, докато напълно спрете всичко. Всеки ще има различен избор на естер, като препоръчваме енантат, защото може да се инжектира два пъти седмично. Ако използвате други форми като сустанон или пропионат, можете да разделите дозата на три пъти седмично.

Началото на етапа на намаляване също е моментът, в който трябва да започнете да използвате SERM, ако сте решили да използвате такъв, но това не е задължително изискване, така че се свежда до вашите собствени нужди и предпочитания.

Проучванията така или иначе са установили, че няма потискане на HPTA при използване на SERM с тестостерон в ниски дози или без използване на SERM при ниски дози тестостерон. Следователно намаляването на дозата може да бъде успешно, независимо дали използвате SERM, или не.

Може да решите да включите HCG (хормон на растежа) в цикъла, който помага за запазване на нормалната функция и размер на тестисите; но HCG също трябва да бъде спрян, когато цикълът приключи, и изобщо да не се използва по време на периода на изчакване.

С план за цикъл, състоящ се от тестостерон енантат, при който дозата е разделена на две инжекции седмично:

 • Период на изчакване – седмица 1-6 или 1-4: Тест Е 100 mg седмично (намаляване на Аримидекс до седмица 3)
 • Фаза на намаляване – седмица 1-6 (mg/седмица): 80mg/60mg/50mg/40mg/30mg/20mg. След това можете да започнете да използвате избрания от Вас СЕРМ – Кломид или Нолвадекс – в началото на периода на свиване.
 • Ако използвате Masteron, тогава 50mg от това съединение плюс 50mg от Test E седмично. По време на периода на изчакване използвайте Test Prop, с който сега намалявате, като запазвате съотношението в 1: 1. Повечето потребители ще започнат тази фаза с доза 100mg.

За този микс няма да се нуждаете от SERM и вероятно ще намерите и по-добро здраве на либидото, защото Masteron насърчава DHT, което повишава либидото, но действа като контрол на естрогена. Това прави Masteron съединение, което наистина отговаря на тази стратегия перфектно, може би повече от всяко друго съединение, особено ако запазването на либидото е важно за вас.

По време на терапията след цикъла (PCT) има някои други лекарства или добавки, които можете да използвате, за да се опитате да засилите тренировките и да запазите печалбите, и те няма да повлияят на HPTA. Някои съображения включват HGH, кленбутерол или IGF; бихте искали да сте уверен начинаещ, за да опитате някое от тях.

Стероидни цикли за начинаещи

Не забравяйте, че когато става въпрос за стероиди, начинаещите имат едно просто правило: KISS, или „Keep It Simple Stupid“. Вярвам, че KISS се отнася за всички стероидни цикли.

Употреба на анаболни стероиди

Изборът на стероид с по-кратък период на полуразпад като първи улеснява преодоляването на всякакви първоначални странични ефекти, когато стероидът се елиминира от системата ви по-рано. Постигането на баланс между ефективни резултати и леки странични ефекти е важно за начинаещите. Това означава да поддържате умерена доза и внимателно да обмисляте кои съединения да използвате първо.

Най-големият фактор, за който вероятно си мислите, е „Дали да използвам орални или инжекционни препарати?“.

Оралните препарати несъмнено са много по-малко притеснителни от това да ползваш инжекционни стероиди за първи път, но това значително ограничава съединенията, които ще можете да използвате, плюс това колко дълго ще можете да ги използвате. Въпреки че оралните препарати са по-лесни за приемане, те са свързани с токсични странични ефекти за черния дроб, така че която и форма да решите да използвате за вашия цикъл за начинаещи, следващата ви стъпка е да разберете с кои стероидни съединения ще започнете нещата.

Стероиден цикъл с 1 флакон тестостерон (за начинаещи)

Не можете да подминете цикъла с 1 флакон като най-първия си стероиден опит. Не забравяйте: стероидите не са законни и могат да бъдат вредни, така че вземате голямо решение, ако решите да продължите с първия си цикъл.

Къде ще си набавите стероидите зависи от вас, но се уверете, че е от реномиран източник, и е излишно да казвам, че когато започнете да купувате игли, винаги купувайте повече, отколкото ви трябват (те са евтини!), и вземете правилните: за този цикъл ще ви трябват спринцовки 23, 1″, 3ml.

На маркировката на спринцовката ще пише „cc“, а дозите стероиди ще се измерват в милилитри. Не се притеснявайте, cc и ml са едно и също нещо. На бутилката с тестостерон, която купувате, ще пише нещо като 200 mg на ml. Това просто означава, че за всеки ml, който вземете от бутилката, в нея ще има 200 mg тестостерон. Това е мястото, където закупуването на качествени анаболни стероиди има значение, защото не искате нискокачествени неща, които са недостатъчно дозирани.

Също така ще искате да се сдобиете с лекарство с рецепта, наречено Кломид, за употреба след цикъла по време на фазата, известна като терапия след цикъла (PCT). Тъй като тестостеронът ви ще бъде потиснат, Кломид е необходим, за да му помогне да се върне към нормалното. Опитайте се да си набавите минимум 20 х 50 mg таблетки Кломид.

Стъпки за първо инжектиране

След като сте готови да започнете да инжектирате първата си стероидна доза, почистете горната част на стероидния флакон с малко алкохол, за да сте сигурни, че в него няма бактерии.

След това обърнете флакона надолу и поставете иглата в него.

 1. Уверете се, че знаете каква доза изтегляте, след което издърпайте буталото назад и извлечете това количество, тъй като то се подрежда по линиите на спринцовката.
 2. Тестостеронът се намира в маслен разтвор, така че можете да очаквате, че ще се пълни малко по-бавно в спринцовката.
 3. Въздушните мехурчета трябва да бъдат отстранени от спринцовката, за да направите това, бавно натиснете буталото, докато разтворът докосне началото на иглата, и за да отстраните всички мехурчета, потупайте няколко пъти с другата си ръка цилиндъра на спринцовката.
 4. Трябва да видите как малкото въздушно мехурче се движи и отива в горната част на спринцовката, където изчезва. Можете да изтласкате незначително количество разтвор от иглата, за да сте 100% сигурни, че в предната част няма малко мехурче.
 5. Сега направете следващата голяма стъпка и поставете иглата в горната половина на задната буза (дупето), дръпнете иглата много малко назад, за да сте сигурни, че не удряте вена.
 6. Ако има някаква кръв, това е вена и трябва да опитате на друго място. Ако няма кръв, инжектирайте равномерно разтвора, докато спринцовката се изпразни.
 7. Не действайте прекалено бързо, а вместо това се уверете, че е бавно и равномерно инжектиране.
 8. След като приключите, издърпайте иглата и избършете мястото на инжектиране, ако има кървене, след което леко масажирайте областта, за да стимулирате разпръскването на разтвора.
 9. Разбира се, всеки път, когато инжектирате, ТРЯБВА да използвате нова игла.

График за дозиране на тестостерона: Това е прост график на дозиране за 8-седмичния цикъл на тестостерона. Трябва да използвате тестостеронов ципионат или тестостеронов енантат и ще се нуждаете от една бутилка от 10 куб. см от всеки един от тях. Инжекциите са веднъж седмично за период от 8 седмици.

Седмична дозировка

Ето дозите, които трябва да се инжектират всяка седмица:

 • Седмица 1 – 0,5 куб.
 • Седмица 2 – 1 кубик
 • Седмица 3 – 1,5 куб. см
 • Седмица 4 – 2 куб.
 • Седмица 5 – 2 куб.
 • Седмица 6 – 1,5 куб. см
 • Седмица 7 – 1cc
 • Седмица 8 – 0,5 куб. см

Кломид – терапия след цикъла (PCT)

Когато цикълът Ви приключи, трябва да изчакате две седмици и след това е време да започнете прием на Кломид, за да стимулирате нормалната функция на тестостерона. Този период на изчакване позволява на стероида да излезе от организма, преди да започнете терапията след цикъла.

Всеки ден в продължение на 20 дни приемайте една таблетка Кломид 50 mg. Това не означава, че започвате друг стероиден цикъл след изтичането на тези 20 дни.

Организмът трябва да се възстанови, а това означава, че трябва да се изчака НАЙ-МАЛКО 8 седмици за нов цикъл.

Но 12 седмици или повече е още по-добре.

Ако продължите да правите цикли с малко време между тях, може трайно да объркате функцията на тестостерона си и да се окажете зависими от тестостеронова терапия завинаги.

Цикъл само с тестостерон (500 mg седмично)

Знаете за стероидния цикъл за начинаещи с 1 флакон, сега сте готови да влезете в цикъла само с тестостерон за начинаещи 500 mg седмично.

Или Enanthate или Cypionate са най-добрите тестостеронови естери, които да използвате в този цикъл, така че ще ви трябват две бутилки 10ml от един от тях. Това са чудесни естери за използване, защото можете да се измъкнете с инжекция веднъж седмично.

Най-добрите спринцовки, които да използвате, ще бъдат 1 „3ml 23 gauge, които можете да закупите онлайн.

Цикълът продължава 10 седмици и инжекциите ви ще бъдат веднъж седмично, като всеки път ще инжектирате 2cc.

Най-доброто място е едната буза на дупето, като се редуват страните за всяка инжекция.

Малко вероятно е да засегнете вена тук, но все пак е най-добре да дръпнете буталото малко назад, за да проверите за кръв, преди да инжектирате.

Очаквайте поне две седмици и до три седмици, докато тестостеронът да започне да действа. След като започне да действа, ще забележите промени във всички аспекти, включително сила, издръжливост, умствена бдителност и сексуално желание.

Възможно е да започнете да наблюдавате и някои леки странични ефекти като акне, но не всеки мъж ще страда от този страничен ефект.

Няма да се нуждаете непременно от антиестроген в този цикъл, но зависи дали гинекомастията не се превръща в проблем за вас, тогава ще имате нужда.

Ако се притеснявате за нея и просто искате да заложите на безопасното, тогава включете 10mg дневно от Nolvadex и ще бъдете окей.

Това е лесен за правене и висококачествен цикъл на тестостерон за начинаещи, който в комбинация с правилните тренировки и диета може да ви накара да натрупате до 20 килограма мускулна маса.

Цикъл с дианабол

Дианабол, или просто Dbol, е изпитан и истински легендарен стероид, който се използва от хардкор културистите в продължение на десетилетия. Метандростенолонът ще ви накара да вдигате по-тежко, отколкото бихте могли да си представите, и след като започнете цикъла, ще започнете да виждате промени още през първата седмица.

Запомнете: Dbol и всички стероиди са свързани с високи рискове.

Бърз старт с Dbol: Използването на този стероид за бърз старт в цикъл, в който използвате и по-бавно действащи съединения, ще доведе до повишаване на силата ви до момента, в който тестостеронът или други по-бавни стероиди започнат да действат.

Да, резултатите от Dbol могат да изчезнат толкова бързо, колкото и да се появят, но това е мястото, където другите съединения вършат работата си и причината, поради която Dbol е толкова страхотно стартово съединение.

Вероятно ще трябва да експериментирате с дозите, но добра начална точка 35mg дневно.

Някои ентусиасти могат да опитат и по-високо, до 50mg, но по-високите дози могат да имат обратен ефект при някои хора – вместо повишена сила и енергия, вие се чувствате уморени и летаргични.

Ако това се случи, просто намалете дозата и я коригирайте по подходящ начин за постигане на най-добри резултати.

Цикъл само за Dianabol

Много от хората, които приемят анаболни стероиди се кълнат, че не правят цикъл само с Dbol и повечето го комбинират с тестостерон.

Отново това е лично предпочитание и някои ще открият, че могат да се справят много добре със соло цикъл на Dbol, докато други не могат да се справят с намаления апетит и промените в кръвната захар.

За тези, които могат да се справят добре само с Dbol, има големи резултати в бързото увеличаване на силата и размера, но ще трябва да положите също толкова усилия за поддържане на тези резултати.

Дължина на цикъла с дианабол

Dbol идва с проблеми с токсичността на черния дроб, така че ще искате да запазите циклите кратки, не по-дълги от 8 седмици, ако се използва по-дълго от старта на цикъла. Някои хора няма да използват Dbol за повече от 4 до 6 седмици поради рисковете за черния дроб. Като цяло, колкото по-дълго планирате да го използвате, толкова по-ниска трябва да бъде дозата, за да се смекчи въздействието върху черния дроб.

Сравнение на дианабол и анадрол

Ако се опитвате да вземете решение между Anadrol и Dianabol, имайте предвид, че Dbol е малко по-силен от Anadrol при равни дози. Но за повечето хора изборът ще се сведе до наличността и личния ви опит с всяко съединение – вероятно ще реагирате по-добре на едното или другото съединение.

Цикъл на 10 седмици Дианабол и тестостерон

 • Седмици 1-8: Dbol 35mg дневно (разпределете дозата през целия ден)
 • Седмици 1-10: Тестостерон Енантат 500mg седмично

Цикъл на Дека Дураболин

Деката (нандролон деканоат) е надежден, достъпен и изключително ефективен стероид, който се използва от десетилетия.

Резултатите, които този стероид носи на муслулната маса са пълни и бързи, той стимулира задържането на азот невероятно добре и като бонус получавате всички терапевтични ползи, от които се нуждаете за болки в ставите и възстановяване.

Деката е лесен за употреба и можете да се справите с едва 200 mg седмично и да постигнете значителни резултати. Можете дори да го използвате единствено по терапевтични причини, като не се нуждаете от повече от 1/2 куб. см седмично.

Този стероид е универсален: използвайте го дългосрочно в умерени или ниски дози заедно с тестостерон или в по-високи дози за кратки цикли за огромно нарастване на мускулите и силата.

Дека – факти и измислици

Факт: Ще се сдобия ли с „Deca dick“, ако използвам Deca Durabolin? Да, това може да се случи при много високи дози и ако не използвате тестостерон заедно с него.

Измислица: Трябва да използвате повече Тестостерон, отколкото Дека.
Факт: Тестостеронът е необходим, за да се предотврати „Deca dick“, но не е задължително да бъде пуснат по-висок от дозата на дека дураболина. Нуждаете се от достатъчно, но 200mg е минимум.

Измислица: Deca dick може да се случи в началото на цикъла.
Факт: Не, този страничен ефект отнема поне 6 седмици, за да започне да се проявява, ако ще се случи.

Измислица: Факт: При употребата на Дека Дураболин се задържат тонове вода.
Факт: Умереното дозиране и качествената диета ще намалят риска от задържане на вода. Не забравяйте, че бодибилдърите от старата школа не са имали анти-естрогени и все още са използвали Deca 2 седмици преди състезание без подуване на корема, най-вече поради избора на диета.

Дека дураболина действа за сила и работи за задържане на мускулите по време на орелефяване и по-стриктна диета. Той е често използван стероид, но все още подценяван, защото повечето хора просто не знаят как да извлекат максимума от него. Имайте предвид, че Деката ще се появи в тестовете за наркотици до 1,5 години след употребата, така че състезателните спортисти трябва да бъдат внимателни по този въпрос, но аматьорите и любителите вероятно няма да бъдат твърде загрижени за тестовете.

Deca срещу Equipoise

Equipoise (EQ) е сравним с Deca и се счита за подобен, но повечето хора ще открият, че получават по-добри резултати при използването на Дека дураболин. Може да са необходими два или три флакона EQ, за да се изравнят с това, което можете да получите от един флакон Deca, така че ако разходите са проблем, тогава повечето ще намерят Deca за по-достъпна опция.

Най-добрата терапия след цикъл за цикъл на Deca

Вашият Deca PCT (Възстановяване след анаболно-стероиден цикъл) ще бъде подобен на това, което правите при PCT на тестостероновия цикъл, но добавянето на Arimidex или Aromasin за прогестерон е важно при употребата на Дека, тъй като те работят по-добре в тази работа от Nolvadex. По време на цикъла на Deca трябва да използвате Arimidex в 1/2mg дневно.

PCT трябва да започне 2 седмици след края на цикъла, като се използва Кломид за 3 седмици при 50mg дневно или до 100mg дневно, ако цикълът ви е бил по-тежък. В паузата от 2 седмици преди PCT продължете да използвате Аримидекс и след това останете на него по време на цикъла на Кломид плюс една допълнителна седмица след него.

Можете да помислите за добавяне на HCG към вашия PCT за 2 седмици в 2500iu на седмица, разделени на две снимки. Ако отидете с HCG, тогава ще се нуждаете от AI, за да се борите с гино.

PCT, както и стероидните цикли, са индивидуални, така че ще искате да адаптирате съединенията и дозите към вашите изисквания в зависимост от това колко бързо се възстановявате.

Безопасна ли е Деката за първи цикъл?

Най-добрият първи цикъл е само с тестостерон, за да усетите стероидите. Вторият стак на цикъла в идеалния случай е тест и Дека Дураболин – страхотна комбинация.

Цикъл на Анавар

Анаварът може да се счита за най-добрия перорален стероид както за висококачествени мускулни резултати, така и за запазване на мускулите, докато сте на диета. Много хора посягат направо към Dbol, защото е евтин и осигурява големи печалби много бързо.

Но анаварът е широко приет като много по-добър, по-ефективен и по-малко суров стероид от Dbol, а добрата новина е, че цената му се е понижила в последно време, така че цената не е толкова голям проблем, когато решавате между двата препарата.

В сравнение с Dbol, анаварът ви дава по-стабилни резултати, които няма да изчезнат, както често се случва с Dbol.

Разбира се, нарастването на силата ви ще бъде малко по-бавно с употребата на анавар, но е малко вероятно да получите това силно въздействие върху апетита, което повечето ползватели получават с Dbol.

Накратко, Dbol е като голям шок за системата, докато анаварът е бавно и стабилно съединение, което възнаграждава тези, които имат повече търпение.

Когато става въпрос за орални препарати, ние се притесняваме много за чернодробната токсичност. Dbol може да се използва само за кратки цикли, ако не искате масово да натъпчете черния си дроб. Анаварът все пак ще повлияе на чернодробните ензими, но не и на нивото, на което Dbol и други тежки орални препарати правят.

Можете да използвате анавар за до 12 седмици с много по-малко притеснение за черния ви дроб. Този препарат също така е съединение, което може да се използва от жени в по-ниски дози с много по-малък шанс за вирилизационни ефекти в сравнение с други стероиди.

Предимствата на анавар

 • По-дългите цикли между 8 и 12 седмици ще имат по-малко въздействие върху черния дроб в сравнение с други перорални стероиди
 • Малко вероятно е да намали апетита ви.
 • Няма преобразуване на естрогена, така че няма да се нуждаете от антиестрогенни лекарства, ако използвате Анавар самостоятелно.
 • Отлично за задържане на мускулите по време на фазата на рязане, когато сте на диета с недостиг на калории.
 • Съчетава се добре с много инжекционни стероиди
 • Не се изискват игли – просто едно просто хапче за поглъщане
 • Повишава издръжливостта, за да подсилите тренировките си
 • Намалява времето за възстановяване
 • Увеличава основната скорост на метаболизма, за да ви помогне да изгаряте мазнините по-бързо, и повишава твърдостта на мускулите

Недостатъците на анавар

Всички стероиди имат някои негативни страни, но Anavar е в долния край на скалата, когато става въпрос за странични ефекти и рискове. И повечето от тях ще бъдат обезпокоителни само ако използвате твърде високи дози или използвате лекарството за по-дълъг от препоръчания период от време.

 • Коремно неразположение или гадене
 • Акне или мазна кожа
 • Възможен лек косопад при мъжете, ако сте генетично предразположени
 • Главоболие
 • Промени в чернодробните ензими (но не толкова тежки, колкото при други перорални стероиди)

Цикъл с Анавар за мъже

Ако искате да получите добро съотношение между негативите и позитивите, използвайки Анавар, трябва да балансирате дозата и продължителността на цикъла, както и всеки избор за надграждане на анаболния цикъл.

Обичайната опция е просто цикъл на тестостерон и Анавар, съчетан със солиден тренировъчен план и добра диета. Можете да използвате тези две съединения заедно един с друг за цикъл от 12 седмици:

 • Тестостерон: До 300 mg седмично за 12 седмици
 • Анавар: До 60mg дневно, или за целия 12 седмици или само за първите 8 седмици в зависимост от вашите цели.

Можете да очаквате невероятни резултати без задържане на вода с този цикъл. Най-добрите тестови естери, които трябва да използвате, са или Enanthate или Cypionate с инжекции веднъж седмично.

За възстановителен цикъл може да ползвате стандартен Кломид за 10 дни при 100mg дневно, започвайки 2 седмици след края на цикъла.

Намалете това до 50mg дневно за последните 10 дни от цикъла за изчистване.

Цикъл с Анавар за жени

Както споменахме по-рано, Анаварът е един от малкото стероиди, които жените могат да използват с увереност. Циклите трябва да бъдат ограничени до 6 седмици, а дозата – 10 mg дневно.

Някои жени може да искат да отидат по-далеч и да добавят още 2 седмици към цикъла, като увеличат дозата за тези последни 2 седмици до 20 mg дневно, но следят за всякакви потенциални странични ефекти.

За допълнително увеличаване на силата комбинирайте със SARMs като Ostarine с 12,5 mg дневно през първите 5 седмици, след което увеличете дозата до 25 mg дневно през седмиците 6-8.

За разлика от мъжете, жените не трябва да правят цикъл за възстановяване след употребата на анавар, така че няма какво друго да правите след края на цикъла.

Това са само два прости примерни цикъла за мъже и жени, които използват анавар и го комбинират с други качествени съединения.

Този препарат е желан за бързо свалане на мазнини, така че вашата диета ще бъде основен приоритет при използването на този стероид. Диетата или ще направи или разруши вашите резултати, без значение колко ефективен е Анавар като стероид.

Цикъл с тестостерон + Dbol

Това е първият ви цикъл и не искате да правите само тестостерон? Искате да направите стак като първия си цикъл? Не е задължително да комбинирате стероиди в първия си цикъл, но е възможно и най-доброто нещо, което може да комбинирате с тестостерон с Dbol.

Вземете си 200 x 5mg Dbol таблетки. Ако си купите 10mg табове, ще ви трябват 100 и ще трябва да ги разделите за всяка доза, което не винаги е лесно. Съществува риск от недостатъчно дозиране и на по-високите дози, така че 5mg винаги е идеален.

Вашата дневна доза от 5 х 5 mg трябва да бъде разпределена през деня в продължение на 40 дни.

Достатъчна е една бутилка с тест и можете да я използвате за цикъла с 1 флакон с тест. Първите 6 седмици ще включват Dbol и можете да очаквате солидни резултати. 10кг до 15кг покачване на мускулна маса е повече от възможно.

Въпреки че можете да използвате 500mg седмично от теста, не е задължително, Dbol е способен да ви донесе бързи резултати. 250mg седмично на тест е повече от достатъчно за повечето хора в този цикъл, а всяко друго може да бъде загуба.

Nolvadex в 10mg дневно ще ви даде защита от възможна гинекомастия причинена от Dbol. Някои хора няма да се нуждаят от него, но много от тях ще изберат да не чакат, за да разберат, вместо това предпочитат да бъдат проактивни и просто да използват Nolvadex за спокойствие.

Този 8 седмичен цикъл е прост: Dbol и тестостерон за първите 6 седмици, а последните 2 седмици са само тестостерон.

Цикъл с Дека дураболин + Dbol

Няма да намерите по-доказан и изпитан във времето стак за печалби от цикъла Deca / Dbol. Практически е невъзможно да не се натрупат печалби при този цикъл.

В този цикъл няма тестостерон и това намалява цената. Може да чуете отрицателни неща, казани за това, че не използвате тест в цикъла, но много момчета го правят и това не е проблем, ако държите да не прекалявате с Deca.

Този цикъл изисква 200 x 50mg Dbol таблетки и 1 / 10cc флакон на Deca. Дозировката на Dbol е 5 дневни табове, разбити през деня. Dbol трябва да се изпълнява за 40 дни. Следвайте това с цикъла на стероидния цикъл 1 флакон за начинаещи, но заменете тестостерона с Deca. Като цяло цикълът продължава 8 седмици.

Deca може да даде резултати за 8 седмици, независимо от това, което сте чули. Няма нужда да го изпълнявате два пъти по-дълго. Доказано е от великите бодибилдъри, че 8 седмици са повече от достатъчни за постигане на резултати, включително за поддържане на чиста маса преди състезание.

Усъвършенствани стероидни цикли

Човек, който може да претендира, че е напреднал в използването на анаболни стероиди, е този, който е постигнал много високо ниво както на практически опит в използването на различни видове стероиди, така и на познания за това как действат съединенията и какви точно са ползите и недостатъците от тях.

Необходимо е време, за да се превърнете в уверен напреднал ползвател на стероиди, така че ако сте стигнали дотук, можете да смятате, че сте в завидната група на потребителите на стероиди на високо ниво.

В този момент ще се стремите да излезете от стандартните стероидни цикли и да преминете към по-усъвършенстван и често по-мощен план за стероиден цикъл.

Усъвършенстваните стероидни цикли често (но не винаги) включват комбинация на стероиди и често се фокусират върху по-предизвикателни, рискови или просто по-мощни съединения, които носят огромни резултати. Примери за това са тренболон, дианабол и анадрол. Друга стратегия е да се използват много по-високи от средните дози.

И само защото сте напреднал потребител, това не означава, че трябва да се откажете от използването на основните тестостеронови съединения – всичко е въпрос на това как използвате избраните от вас съединения в цикъла, как ги комбинирате, дозите, диетата и тренировките.

Използването на по-високи дози от който и да е стероид не ви превръща автоматично в напреднал потребител – има много повече от това.

Има две основни области, които в крайна сметка ще определят дали вече можете да се смятате за напреднал потребител на анаболни стероиди. Това са:

 • Натрупаният с времето опит, включително различни видове стероидни цикли, тренировъчни режими, възстановяване и PCT, както и теоретичните познания за това как действат стероидите. Това е възможно само с дългогодишен опит в използването на анаболни стероиди.
 • Задълбочено познаване на собственото си тяло и на ефектите (както положителни, така и отрицателни), които стероидите оказват върху вас лично. Начинът, по който реагирате на стероидите, може да се различава значително от този на други хора; така че само опитът от първа ръка е от значение, а за придобиването му отново са необходими няколко години.


Всички тези аспекти се съчетават, за да създадат напреднал потребител на стероиди.

Кой може да се определи като напреднал ползвател на анаболни стероиди?

Не е необичайно за средно напредналите и дори за някои начинаещи потребители на стероиди да си мислят, че са готови да се впуснат в цикъл за напреднали, само защото има няколко стероидни цикъла под колана.

Това обаче е потенциално сериозна грешка – последното нещо, което искате да правите, е да се втурнете в напредналата употреба на стероиди, когато сте с малък опит.

Може (и трябва) да отнеме години, за да стигнете до точката, в която можете да се считате за напреднал потребител, и това е постепенен процес, а не нещо, което внезапно постигате за една нощ.

Целта ви трябва да бъде да постигнете бавен и стабилен напредък чрез опита си с всеки стероиден цикъл. Няма какво да спечелите, като се гмурнете в цикъл за напреднали, но има безброй рискове ако го направите.

Вместо да се опитвате да скочите напред в напредналите цикли, отделете време, за да натрупате задълбочено разбиране на циклите за начинаещи и средно напреднали, както и повече изследвания за стероидите и как да извлечете максимума от тях.

Едва тогава ще бъдете готови да обмислите преминаването към следващия етап.

Всеки стероиден цикъл, който завършите, ще ви донесе ценни уроци, които ще ви служат и в бъдеще. Те ще включват положителни уроци за резултатите, които сте постигнали, но още по-важен е начинът, по който ще откриете отрицателните въздействия на стероидите по време и след всеки цикъл.

С течение на времето ще научите какво работи и какво не за вас. Въпреки че това може да изглежда времеемко, всъщност е единственият начин да се вкарате в категорията на напредналите потребители на стероиди.

Няма преки пътища и няма да станете напреднал потребител, като говорите с други хора за тяхната употреба на стероиди, защото всеки човек има различен опит със стероидите.

След като наистина достигнете етапа на напреднали знания и напреднал опит със стероидите, ще можете да преминете към най-високото и напреднало ниво на употреба на анаболни стероиди.

Надяваме се тази статия да ви е дала нужната информация!